Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Sgk, Sigortasız Ev Hanımlarını Bilgilendiriyor
Sigortalı olma konusunda her hafta Kadın Kültür Merkezlerini ziyaret ederek seminerler düzenleyen Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü bünyesinde çalışan Mikro Kredideki bayanlara düşük ücretle sigortalanarak emekli olmaları için seminer düzenledi.
 
20 günlük kazanç üzerinden prim ödeyerek 30 gün sigortalı olmaları konusunda Şair Nabi Kültür Merkezinde 21 Haziran 2013 tarihinde İl Müdür Yardımcısı Hakan Hastürk ve Kordinaasyon birim sorumlusu Ali Gündüz tarafından seminer verildi. Şanlıurfa SGK İl Müdür Yardımcısı Hakan Hastürk, ev hanımlarına Sigortalı olma fırsatı tanındığına dikkat çekerek, sigortalı olmanın ne kadar önemli olduğu konusunda uyarılarda bulundu. Hatürk, "Ev Hanımları 20 gün yatırılacak prim ile 30 gün üzerinden sigortalı sayılacak. Böylece prim gün sayılarını dolduran Ev Hanımları emekliliğe hak kazanacak. Evinde, yöresel salça, kurutulmuş dolmalık biber, havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı gibi dokuma ürünleri üretenler; nakış işleri ve turistik eşya üreten ve bunları işyeri açmaksızın kermeslerde satanlar yararlanabilecek" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49