Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Sevenleri gözyaşlarıyla uğurladı
Bediüzzaman Said Nursi  talebelerinden Abdülkadir Badıllı on binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı
Uzun süredir bağırsaklarındaki rahatsızlığı nedeniyle  Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda vefat eden 79 yaşında Abdülkadir Badıllı son yolculuğuna uğurlandı.
Abdülkadir Badıllı hoca bugün Dergah Camiinde kılınan  ikindi namazın ardından Dergâh Camiinde Dede Osman Hazretlerinin yanına defin edildi.
 Cenazesi Ankara Gazi Hastanesinden Şanlıurfa’ya getirilen Badıllı hocanın naaşı Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. Abdulkadir Badıllı Hoca’nın cenazesi Mehmet Akif İnan Hastanesinden alınarak Dergah Camine getirildi. Balıklıgöl’de omuzlarda taşınan Badıllı hocanın tabutu cenaze namazının kılınacağı caminin önüne konuldu. Badıllı hocayı sevenleri cenazenin getirildiği sırada göz yaşlarını tutamadı. Dergah Camii içi ve dış avluları tamamen doldu.
Cenaza törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşı , Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dede Osmanın kabrinin yanına defnedilen Abdülkadir Badıllı'nın cenazesine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Badıllı'nın taziyesi Yeni İtfaiye yanındaki Abdullah Yegin Apartmanında kabul edeceği bildirildi.
1936 yılında Ş.Urfa´ya bağlı Akziyaret nahyesinin Şeyhzeliha köyünde dünya gelmiştir.babası Abdurrahman annesi Havva'dır.1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini iki üç kere ziyaret etmiş ve Said Nursi kendisini talebeliğe kabul etmiştir.1953´ten bugüne kadar risale-i nur hizmetinde hayatını devam etmiştir.Harran Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora ünvanı verilmiştir.Arapça,Farsça,Osmanlıca ve Kürtçeyi biliyor.Urfa'daki mekânı tabiri caizse bir Bediüzzaman arşiv hanesi.Sait Nursiye ait bir çok kıymetli eşya ve bu arada Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin meşhur cübbesi orada.
BAŞLICA ESERLERİ
Üç ciltlik Mufassal Tarihçe,Risale-i Nurun Kudsi Kaynakları, İşarat-ül İcaz tercümesi, Mesnevi-yi Nuriye tercümesi, Bediüzzaman Ve Din Tılsımları,İslam kardeşligi içnde türk-ilişkileri,Güneş üflemekle sönmez, son olarak risale-i nurda cuma hutbeleri adında bir çalışması var.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49