Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Şehit cenazesinde yoğunluk
Kilis'te Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit olan 21 yaşındaki Yusuf Beylem  Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Gündaş Mahallesi tepecik mezrasında binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Kilis sınırda  Suriye tarafından açılan ateşle yaralanan ve götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde şehit olan 21 yaşındaki Yusuf Beylem ölüm haberi, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Aldulhakim Ayhan ve askeri yetkililer tarafından ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tepecik Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Yusuf Beylem'in şehit olduğu haberinin sırada, kalp hastası babası İsa Beylem anjiyo olmak için gittiği Gaziantep'te öğrendi. Şehit Yusuf Beylem Gaziantep'te yapılan otopsinin ardından helikopter ile cenazesi Akçakela'ye getirildi. Şehit uzun araç konvoy eşliğinde  Akçakale İlçesi Gündaş Mahallesi tepecik mezrasında getirildi. Burada dev Türk bayrakları ile Baba ocağında getirilen şehit için Arapça ağıtlar yakıldı. Kadınlar ise sinir krizi geçirerek gözyaşı düktü.
Akçakale İlçesi Gündaş Mahallesi tepecik mezrasında düzenlen törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, AK parti milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Halil Özcan Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Eyyübiye Belediye Balkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Şehidin tabutuna sarılan ve Arapça konuşan yakınları ağıtlar yakıp teröre lanet okudu. 5'i erkek, 4'ü kız 9 çocuklu ailenin 4'üncü çocuğu olan Yusuf Beylem düzenlen törenin ardından  ikindi vakti kılınan cenaze namazının ve yapılan duanın ardından aile mezarlığına defin edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49