Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi gıda İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor ümgeneral Koç Şanlıurfada Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Şehit Aileleri Ve Gaziler Yemekte Buluştu

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Cumhuriyet Parkı sosyal tesislerinde verilen yemeğe, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kaymakamlar, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede bir konuşma yapan Vali Erin, Çanakkale Zaferi gibi büyük bir destanın, Türkiye’nin dört bir tarafında büyük bir heyecanla kutlandığını belirterek, bu gece de şehitlerin en değerli emanetleri olan aileleri ve gazilerle bir araya gelerek değerlendirdiklerini söyledi.

Çanakkale Zaferinin sıradan bir savaşta elde edilen başarı olmadığını hatırlatan Vali Erin, “Aynı kuvvete ve kudrete sahip iki tarafın çarpıştığı bir mücadele değil. Hepinizin bildiği gibi, dünyanın en gelişmiş güçlerinin, zamanın en büyük teknolojisine, en yüksek kuvvetine sahip olan itilaf devletleri olarak nitelendirdiğimiz, dünyayı harita üzerinde bölme gücüne sahip olan zamanın emperyalist güçlerinin tamamının bir tarafta ve öbür tarafta da üç cihana hüküm sürmüş, gittiği her yere adaleti, merhameti, hakkaniyeti götürmüş, zaman içerisinde küçüle küçüle Anadolu topraklarına sığınmak durumunda kalmış, tarihin kaydettiği en büyük milletin insanlığa hediye ettiği büyük bir medeniyetin sahibi, mirasçıları bir avuç insanın yokluk ve imkansızlık içerisinde bu büyük güce, kıyas kabul etmeyen bu silah gücüne karşı koyuşunun ve onu alt edişinin destanıdır. Bu sebepledir ki, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale’de, Anafartalar’da, Gelibolu’da ve her karış toprakta ortaya konan, tarihin kaydetmediği büyük bir destanı yazan o insanları, o kahramanları Bedr’in aslanları ile kıyaslıyor” diye konuştu.

Konuşmasında, Çanakkale Savaşlarında yaşananlardan örnekler veren Vali Erin, “Çanakkale Zaferi, Allah’ın yardımı ve milletin ortaya koyduğu bu büyük mücadele sayesinde, aslında Kurtuluş Savaşının da ruhunu yeşerten, o büyük mücadele ruhunu tekrar millete aşılayarak Kurtuluş Mücadelesinin de başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan çok önemli bir destandır” dedi.

“Çanakkale Zaferi anlatılırken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i anmadan geçmek mümkün değil” diyerek sözlerine devam eden Vali Erin, “Anafartalarda, o kahraman yavrularımıza cesareti, ölmeyi emreden ve tümünü birleştiren askeri ve siyasi bir dehanın olması, bu milletin sahip olduğu büyük şanslardan bir tanesidir. O’nu da, tüm şehitlerimizi de büyük bir minnetle, büyük bir rahmet ve saygıyla anıyor ve onların aziz hatıraları önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyorum. Allah, hepsinin mekanını cennet eylesin” diye konuştu.

104 Yıl öncesi mücadelenin bitmediğini kaydeden Vali Erin, son yıllarda ülkemize yönelik tehditler ve geçtiğimiz gün Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısına dikkat çeken Vali Erin, “Bu millet İslam ile şereflendiğinden beri karşısında ortak bir cephe var ve bu ilelebet devam edecektir. Çünkü bu mücadele bir tarafta merhamet ve hakkı tavsiye eden, bizim millet olarak başında olduğumuz medeniyet ile kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyen, Tanrı’ya, insana ve tabiata savaş açarak sadece kendi çıkarını gözeten bir medeniyet var. Bu iki medeniyetin mücadelesi kıyamete kadar sürecek. Dolaysıyla millet olarak birlik olmamız, rehavete kapılmamamız gerektiğini hatırlatmak lazım” dedi.

Programa katılanlara, şehit aileleri ve gazilere teşekkür eden Vali Erin, konuşmasının sonunda Osmanbey Şehitliği’ne yapılacak anıt ve sosyal alanlar ile ilgili proje hazırlıklarının tamamlandığını, 18 Mart tarihi itibariyle ihale aşamasına geçildiğini ifade etti.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz da yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün kurulmasıyla, şehit aileleri ve gazilerle aktif olarak bir araya gelme imkanına kavuştuklarını, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurum kuruluşların sürekli yanlarında olduklarını ifade ederek, “Şehit aileleri özellikle son 15 yıldan bu yana çok değer görmeye başladı. Bir sıkıntımız olduğu zaman daha önce sadece 20’nci Zırhlı Tugayı’na giderdik, ama ne mutlu ki şimdi bir bakanlığımız var. Kurum kuruluşların kapıları açık. Sıkıntımız olduğu zaman yardımcı oluyorlar. Şehit ailelerine gösterdikleri ilgi alakadan dolayı hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici de katılımcıları selamlayarak yaptığı konuşmada, “Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferini’nin 104’üncü yılını kutluyor, bu vesile ile bir araa gelmiş bulunuyoruz. Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünün önemli bir gün olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, “Bu vesile ile tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu vatan büyük bir mücadele neticesinde vatan oldu. Türkiye, halen bu konuda canlar veriyor. Önemli bir coğrafyadayız, çok kritik bir noktadayız ve her zamanda öyle görülüyor ki şehit vereceğiz. Ama şunu iyi bilmemiz gerekiyor ki, bir şehit veririz bin şehit adayı bu ülkede doğar” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde son iki haftasın kaldığını hatırlatarak helallik isteyen Başkan Çiftçi, bundan sonra da gönlünün ve kapılarının her zaman şehit ailelerine ve gazilere açık olduğunu, her konuda yanlarında olacağını belirterek geceye katılanlara teşekkür etti.

Çanakkale Zaferinin yıl dönümü münasebeti ile şehit ve gaziler onuruna verilen yemek programı, İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın yaptığı duaların ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49