Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Seçim esnafa yaramadı
Haziran ayında yapılacak 2015 Genel seçimlerine sayılı günler kala Şanlıurfa’da esnaflar bu seçimden umduğunu bulamadı.
Bu yıl seçim atmosferinin olmadığı illerin başında gelen GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da, esnafa deyim yerindeyse seçim darbesi vuruldu. Siyasi parti liderleri tarafından Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olarak gösterilen 2015 Genel seçimleri, önceki seçimlere göre ilgisiz kaldı.
Özellikle çarşı esnafının yanı sıra çeşitli sektörlerde iş yapan esnafı da etkileyen bu seçimlerin sandığa nasıl yansıyacağı ise merak konusu oldu. Genelde seçim zamanlarında esnafın iş heyecanı ve performansının artması beklenirken, bu yıl Şanlıurfa’da bu durum tam tersine döndü. Konuyla ilgili görüşlerini belirten bazı esnaflar, seçim çalışmalarının doğru yürütülmediği ve bu seçimlerde siyasilerin esnafa yeteri kadar ilgi göstermediklerinden yakındılar.
Esnaflar, “Genelde seçim zamanı işler yoğun olur. Çarşı canlanır fakat bu yıl hiç kimse ilgi göstermiyor. Dükkânlarımızın kiralarını zor çıkarıyorduk, son aylarda bırakın kirayı çay paralarımızı zor çıkarır olduk. Bize göre bu siyasi partilerin adaylarından kaynaklanıyor. Çünkü hiçbir adayın doğru dürüst afiş, reklam ve buna benzer esnafa para kazandıracak hiçbir işi yapmadıklarını görüyoruz. Eğer bu 07 Haziran’da yapılacak seçimlere kadar böyle devam ederse bizde sandığa gitmeme hakkımızı kullanırız.” Şeklinde tepki gösterdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49