Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Savaştan kaçtılar hayat savaşı başladı
Suriyeli Sığınmacılar iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanlardan çadırkentte yer bulamayanlar zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.
  
Suriye'nin Rakka kentinden Beşşar Esat'ın bombaları ve zulmünden kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen Muhammed Osman ailesi 7 çocuğuyla birlikte  penceresi,suyu ve elektriği olmayan, harabe dükkanlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Derlerini dile getiren Suriyeli Muhammed Osman ailesi Perişan halde olduklarını 6 aydır Esad zulmü ve bombalarından kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesin de perişan aç ve susuz bir yaşamın yanı sıra sokakta yatıp kalktığını iddia eden 9 kişilik bir ailenin reisi olduğunu söyleyen Muhammed Osman kendilerinin Esat bombaları ve zulmünden aile olarak kaçtığını,Rakka'da bulunan evlerinin bombalarla birlikte yerle bir olduğunu ifade ederek, Türkiye'de aç kalmamak için bir fabrikada çalıştıklarını ancak fabrika sahibinin kendilerine hak ettiği ücreti vermedikleri için perişan olduklarını söyledi. 

Kürt oldukları için Çadırkentte yer verilmediğini iddia eden Muhammed Osman şöyle konuştu;Kendileriyle beraber gelen arap ailelerinin kampa yerleştirildiğini ancak kendilerinin Çadırkentte başvurmalarına rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını iddia etti.

Suriyeli Muhammed Osman, kimsenin kendilerine barınacak yer vermediği gibi yardım da yapmadıklarını,Çocuklarıyla birlikte boş buldukları baraka ve sıvası ve darabası olmayan dükkanları kendilerine yatacak yer olarak seçmek mecburiyetinde kaldıklarını söyledi.
Suriyeli Muhammed Osman 10 gündür Akçakale Suriye sınır kapısında kamp kurduğunu sınır kapısının kapalı olduğu için geçişlerine müsaade edilmediğini,Ancak kapı açılana kadar bekleyişlerine devam edeceğini,buralarda çocuklarının perişan olduğunu,sağlık sorunları yaşadığını,ilaç dahi alabilecek bir imkanlarının olmadığını ifade ederek,mecburen geri gideceğiz.Bile bile ölüme gideceğiz.Çaresiz "Havalar çok soğuk. Şanlıurfa Valisi ve Akçakale Kaymakamından bize ve küçük çocuklarımıza yardım etmesini istiyoruz. Kimse bizimle ilgilenmek istemiyor .dedi.
Akçakale çadırkent yetkililerden alınan bilgilere çadırkentte alınan Suriye vatandaşların dil. Din.ırk’ına bakılmaksızın alındığı belirtildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49