Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Savaşın gölgesinde açılış yılı
Düzenlenen törenlerin ilki, üniversite akademisyen ve öğrencilerinin Osmanbey Yerleşkesindeki Atatürk anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun anıta çelenk koyması ile başladı.

İkinci tören ise Fen- Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti. Burada yapılan törene, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir başkan yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Haliliye Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, İl Defterdarı Ali Osman Karaköse, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Cici, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Âdemoğlu, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Mavi Salon’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende,

Öğrenciler adına törenin ilk konuşmasını yapan üniversitemiz öğrencilerinden Hatice Alan ; “Hukuk, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinin açılması üniversitemizin dinamik yapısına güç kazandıracaktır. Üniversite-sanayi işbirliği artmalıdır. Üniversitemizin kapasitesi artmakta, ancak özellikle Osmanbey Yerleşkesinde yurt büyük bir sorun haline gelmektedir. Özellikle buraya yeni yurt binaları yapılmalıdır. Eyyubiye Yerleşkesi ile Osmanbey arası ulaşım hatları açılmalı. Son olarak Şanlıurfa Osmanbey Kampüsü arasında raylı sisteme geçilmelidir” dedi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı konuşmada “Tarihin ve medeniyetin doğduğu yerden bilimsel ve kültürel alanda yükselen değer Harran Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Törenine hoş geldiniz.

Bu yılki törenimizde farklı duygular içerisindeyim ve benim için çok daha anlamlı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Rektörlük görevimin 8. ve son yılında akademik yıl açılış törenine son kez Rektör olarak katıldığım için hüzünlüyüm ama Şanlıurfalı bir akademisyen olarak da Üniversitemize ve İlimize hizmet etmenin gurur ve mutluluğunu bir arada yaşamaktayım. Bu anlamlı günde törenimizi onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkür ederim. Üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan 5.500 öğrencimize de hoş geldiniz derken, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için verimli ve başarılı geçmesini diliyorum.

Ne yazık ki Ortadoğu’daki tüm İslâm ülkelerinde kan ve gözyaşı var, kadın-çocuk demeden binlerce masum insan her gün katlediliyor. Bugün, milyonlarca insan evinden-sevdiklerinden uzakta yaşarken, maalesef yaşanan her türlü vahşeti, tüm dünya sessiz bir şekilde izliyor. Nereden ve kimden gelirse gelsin, ister PKK olsun ister IŞİD olsun her zaman terörün ve zulmün karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. Sınır komşumuzdan ülkemize sığınan tüm insanları ırk, mezhep ve din ayrımı yapmaksızın bağrımıza bastık, çünkü ülke olarak her zaman zalimin değil mazlumun yanında olmayı ilke edindik. Sınırımızda yaşanan olaylar bahanesiyle yapılan eylemler sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımız hepimizi derinden üzmüştür ama gerçekleştirilen bu provakatif eylemler karşısında herkesin son derece dikkatli ve sorumlu davranması büyük önem taşıyor. Şiddeti, kargaşayı ve Vandalizm’i teşvik eden söylemler, yaşanan can kayıplarının, akan kanın birinci derecede sorumlusudur. Bütün milletimizin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın sağduyularını muhafaza edeceklerinin bilinciyle, özellikle anne ve babaların çocuklarının bu şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstereceklerine inanıyorum. Türkiye, huzurumuza, istikrara, güven ortamına, özellikle de kardeşliğimize yönelik hiç bir tuzağa asla müsaade etmeyecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak üzere provakatif eylemlerin başarıya

ulaşmasını engellemek, ülkemizde barış ve huzurun devam etmesi için sağduyulu bir şekilde hareket edeceğinize inanıyorum. Her kesimden insanların hak aramaları, protesto eylemleri düzenlemeleri demokratik rejimin doğasında bulunmaktadır. Ancak, toplumda hak aranırken, tarafların şiddet ve zorbalığı bir yöntem olarak kullanması suretiyle başkalarının haklarının ihlal edilmesi çoğulcu demokratik bir toplum olma yolunu tıkamaktan başka bir işe yaramayacaktır. Demokrasi ve özgürlük noktasında Anayasal haklarınızı demokratik bir şekilde hareket ederek Üniversitemizde güven ve huzur ortamına büyük katkı sağladığınız için gönülden teşekkür ederim. Ülkemizde ve bölgemizde barışın, huzurun, istikrarın ve kardeşliğin hakim kılınması temennileriyle yeni akademik yılın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diler, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Dedi.

Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada Harran Üniversitesinin önemli bir üniversite olduğunu, devletin eğitim ve öğretim ve gelişim için ciddi bütçeler ayırdığını ifade ederek, başarının ve gelişmişliğin temelinde üniversitelerin olduğunu söyleyerek gelişmiş şirket ve markaların temelinde üniversite çalışmalarının olgunu söyleyerek bunları örneklendirdi.

Harran Üniversitesini ilk gördüğünde hayran kaldığını belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; “ Ben ilk geldiğim sıra üniversiteyi ziyaret etme fırsatım oldu. Burayı gezdikten sonra hayran kaldım. Bizim zamanımızda böyle aktiviteleri yapacağımız alanlar yoktu. Sizler burada okuyorsunuz ve çok şanslısınız. Dünyadaki büyük firmalara bakıyoruz isimlerini biliyoruz ama arkalarında bir üniversite olduğunu bilmiyoruz. Tüm büyük firmaların arkasında bir üniversite kesinlikle var. Bu üniversitede genç beyinler projeleri üretiyor büyük firmalar ise faaliyete geçiriyor bu nedenle üniversitenin önemi çok büyüktür. Yapımına devam eden Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı bittiğinde bölgenin sağlık sorununu çözecektir. Burada emeği geçen sayın rektörümüzü tebrik ediyorum. Ödenek bulabilmek için defalarca Ankara’ya gittiğine biliyorum.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından törende akademik unvanları değişen Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör kadrosuna atanan akademisyenlere törenle binişleri giydirildi.

Düzenlenen tören Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Özcan Erel’in “İnovasyon Süreci ” konulu ilk dersi vermesiyle sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49