Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Savaş Uçakları Suriye Sınırında
Suriye'nin Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu ile PYD arasında çıkan çatışmaların sınırı aşmasının ardından TSK harekete geçti.
 
Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu ile PYD arasında çıkan çatışmada sınırı aşan kurşunlar bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Olayın ardında Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığından havalanan F-16 savaş uçakları, Suriye sınırına doğru yöneldi.
 
Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan çok sayıda F-16 savaş uçağı, Türkiye - Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Uçaklar, Rasulayn bölgesinde artan çatışmalar üzerine sürekli uçuşlarını sürdürüyor. Mühimmat yüklü havalanan uçaklar, Ceylanpınar- Rasulayn sınır bölgesinde sık sık uçuş yaparak istihbarat topluyor.
 
ASKER ATEŞ AÇTI
 
Şanlıurfa Suriye sınırında yer alan Suriye'nin Rasulyan ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan Partiya Yekineya Demokratik (PYD) güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Sınırın sıfır noktasına kadar gelen ve Türkiye tarafına ateş açan teröristleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne(TSK) bağlı birlikler uzaklaştırmaya çalışıyor.
 
Özgür Suriye Ordusu'nun bayraklarını indiren PYD güçlerinin sınırın sıfır noktasında tehdit oluşturduğunu anlayan sınırdaki TSK birlikleri PYD güçlerini uzaklaştırmak için uyarı ateşi açtı.
 
Öte yandan bir grup terör örgütü yandaşı PKK ve Öcalan lehine slogan atarak sınıra doğru gitmek isteyince çevik kuvvete bağlı emniyet güçleri grubu dağıtarak kontrol altına aldı. Gruptaki kişiler Ceylanpınar merkezde sokaklara dağılarak kaçtı.
 
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
 
Genelkurmay Başkanlığı sıcak çatışmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
"Türkiye-Suriye hududunda, Şanlıurfa-Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla muhalifler arasında, 16 Temmuz 2013 saat 14.00 sularında başlayan çatışmalar devam etmektedir.
 
Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla17 Temmuz 2013 saat 10.00'da, Suriye tarafından seken bir hafif silah mermisi ile yaralanmıştır. Ceylanpınar Devlet Hastanesine sevk edilen şahsın hayati tehlikesi yoktur.
 
Gece boyunca devam eden çatışmalar esnasında Ceylanpınar ilçe merkezindeki evlere 4 adet, Ceylanpınar ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına da 5-10 adet hafif silah mermisi isabet etmiştir.
 
Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziiye Cenkeser Hudut Karakolu'ndan ateşle karşılık verilmiştir. Ateşe karşılık verilmiştir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48