Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Savaş uçakları  'acil' koduyla havalandı
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye'nin Resulayn bölgesinden gelen top mermisinin patlaması sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Diyarbakır'dan 'acil' kodu ile 5 savaş uçağı havalanarak top mermisinin geldiği bölgeye yöneldi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Rasulayn bölgesinde YPG ile El-Nusra arasında devam eden çatışmalarda ilçeye düşen top mermisi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Olayın hemen ardından Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden 5 adet F-16 savaş uçağı, 'acil' koduyla kalkış yaparak Suriye sınırına yöneldi.

Sınır hattı boyunca keşif ve gözetleme yapmak amacıyla kalkan uçakların ayrıca top mermisinin geldiği Resulayn bölgesinde bir yeri de vurdukları iddia edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48