Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Savaş sınıra dayandı
Suriye’de IŞİD ile PYD arasında devam eden ve IŞİD’in ağır silahlar kullandığı çatışma sesleri Akçakale ile Suruç ilçelerinde rahatlıkla duyulabiliyor. Sınıra yakın bölgede yer alan köyler, savaşı yakından izlerken, sınır bölgesinde tedirginlikler arttı. Suruç'ta toplanan vatandaşlar sınıra yürüdü grup askere taş atarken polis ve asker gruba gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti
Türkiye sınırının yakınındaki köylerde çıkan şiddetli çatışmaların ardından bazı köyler IŞİD kontrolüne geçti. 3 gün süren çatışmaların ardından Telabyad'dan Kobani'ye giden güzergah üzerindeki yaklaşık 12 köyün kontrolü IŞİD'e geçti, 20 kadar köyde yaşayanlar ise kendilerine de saldırılabileceği endişesiyle evlerini terk ederek geri çekildi.
İŞİD'in Kobani bölgesinde 12 köyü ele geçirmesinin ardından PYD ile yaşanan çatışmalar şiddetlendi.  İŞİD'in sınıra 10 kilometre yaklaştığı söylentilerinin ardından sınıra yakın köylerde Suriyeliler Türkiye'ye yöneldi.  sınırda sivillerin toplanmasının ardından Türkiye tarafından toplanan vatandaşlar sınıra yürüdü. kalabalık grubun sınırda yakınlarını ve sivil halkı Türkiye'ye almaya çalışmasının ardından gerginlik yaşandı. grup askere taş atarken polis ve asker gruba gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.sınır bölgesinde tedbirler en üst seviye çıkartıldı. sınır hattındaki güvenlik önlemlerine ek olarak Şanlıurfa'dan da takviye polisler gönderildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49