Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şark odası salon takımı oldu
Şanlıurfa'da, eski yılların modası olarak bilinen şark köşeleri, şimdiler de vatandaşların vazgeçilmez dekorasyon ürünlerinin başında geliyor.
Osmanlı döneminde kullanılan otağı, obaları veya mekanı şekillendirmesinde tercih edilen şark köşeleri, vatandaşların ev dekorasyonunda vazgeçilmezler arasında yerini koruyor. Farklı işlemelerle, boyut ve süslemelerle kullanım şartlarına ve taşıma ağırlığına göre içeriğinde farklı yün kullanılan şark köşelerine talep, Şanlıurfa'nın yanı sıra; Türkiye'nin çeşitli illerinden de gelmekte.
Kentte şark köşe döşemeciliğiyle uğraşan Musa Kazım Sak, kumaşların kadife olduğu ve Bursa'dan getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Kumaşlarımız yüzde yüz kadife olup, Bursa'dan gelmektedir. Tüm yaptığımız şark odaları kendi imalatımızdır. Müşterilerimizin istediği her şekilde döşeme yapıyoruz. Özelliklede şark odaların üç adet ana rengi var, bunlar; kırmızı, bordo, ve sarı kumaşlardır. Genelde bu renklere talep daha fazla. Daha önce şark odalarında sap yastığı kullanılırken, şimdi sap yastığına talep azaldı. Sap yastığı sert olduğu için müşteriler genelde sünger olanları seçiyor. Şehir içi ve şehir dışından şark odalarına talep çok fazla.
 Bir odayı döşemek ürününe göre maliyeti değişiyor. Çok pahalı olup da uygun olan şark odası takımlarımızda mevcuttur."


sanlıurfa sark odası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49