Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa Vali Erin urfahaber trafık kazası

Bu haber kez okundu.

Şark Köşesi Geleneği Yaygınlaşıyor

Şanlıurfa’da ev ve işyerlerinde şark köşesi yapma geleneği gün gittikçe yaygınlaşıyor. Modern ve klasik koltuk takımları her yıl yeni modelleriyle mağazalarda yerini bulsa da, kullanıcılar evlerinde, salon ve misafir odalarında farklı bir tasarım hazırlamak istiyor. Daha önceleri köylerde ve odalarda eksik edilmeyen şark odasını şimdi de evlerin oturma grubu listesine girdi.

Şark odası esnafı, Şanlıurfa’da örf ve adetlerin devam ettiğini belirterek, “Bunların biriside şark odası geleneği. Yerli halkın yanında yabancılarında dikkatini çekiyor çoğu zaman. Özellikle tarihi yapıyı yaşatmak isteyen vatandaşlar bunları tercih ediyor. Maliyeti ise yeni modern mobilyalara oranla daha uygun. Uzun bir süre bizler unutulmuştuk. Şimdileri ise vatandaşlar eskiye rağbet duymaya başladı. Şark odalarında bizim hasır yastık dediğimiz yastıklar vazgeçilmez unsurdur. Sedir ve sünger minderler hasır yastıkla birleştiği zaman şark odalarını oluşturur. Sergi olarak eskiden el dokuma kilimler kullanılırken şimdi artık koyu renkli halılar tercih ediliyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şark odası severek yapıyoruz 3 yıl önce

bütün illere şark odası yapıyoruz
sarkdizayn.com

Avatar
Mehmet alu 3 yıl önce

Numaraniz varmi

Avatar
Mehmet alu 3 yıl önce

Numaraniz varmi

banner24

banner49

banner48