Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Sarısülük vuran Polise Tepki
Şanlıurfa’da Emek ve Demokrasi Platformu, Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ü öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve tayini Şanlıurfa’ya çıkan polis memuru Ahmet Şahbaz’ın Şanlıurfa’dan gönderilmesi için basın açıklaması yaptı.
 
Yapılan açıklamaya Eğitim Sen başta olmak üzere, İnsan Hakları Derneği ve diğer sendikalar da katıldı. İlk açıklamayı İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cemal Babaoğlu yaptı. Babaoğlu’nun konuşmasından sonra, açıklamayı üyelerden biri okudu. Olayın, en başından beri bilindiğini ve failin belli olduğunun belirtildiği açıklamada “Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Ankara'da yapılan gösteride Ethem Sarısülük kafasına isabet eden polis kurşunuyla hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında yapılan araştırma neticesinde olayın failinin Ahmet Şahbaz adlı polis memuru olduğu ortaya çıkmıştı.
 
Daha olayın başından itibaren olayı failinin kim olduğu kamera görüntülerinden çok net olarak anlaşılmasına karşın, yetkililer olayın failinin kimliği konusunda günlerce kafa karıştırıcı beyan ve açıklamalarla olayın gerçek failin kimliğini gizleme çabalarını bütün kamuoyu ibretle izlemiştir. Ancak gerek kamuoyunun yoğun baskısı ve gerekse olay anındaki kamera görüntülerinde Ethem'i öldürenin çok net olarak görülmesi nedeniyle, failin Ahmet Şahbaz olduğu gerçeğini yetkililer de kabul etmek zorunda kalmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
“Cezaevine girmesi gerekiyorken, ödüllendirildi”
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Şahbaz hakkında dava açtığını ama Şahbazın duruşmaya katılmadığını, buna rağmen şahsın Urfa’ya atandığını belirten açıklamada, dava sonuçlanana kadar, Şahbaz’ın açığa alınması gerektiği savunuldu. Şahbaz’ın Urfa’ya atanması ödüllendirme olarak değerlendirilirken, açıklamada şunlar kaydedildi: “Ethem Sarısülük'ün failinin kimliğinin tespit edilmesinden sonra konu ile ilgili soruşturma başlatan Anakara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ethem'i öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında ''meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme suçundan'' Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştır. Bu davanın ilk duruşması 23 Eylül günü yapılmış ancak sanık polis mahkemenin davetiyesine rağmen duruşmaya katılmamıştır.
 
Aleyhinde adam öldürmekten dava açılan sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanması ve yargılama sonuçlanıncaya kadar açığa alınması gerekirken, benzer diğer olaylarda olduğu gibi, adeta ödüllendirilerek, ilimiz Şanlıurfa'ya, Koruma Şube Müdürlüğüne tayin edilmiştir.
 
Şimdi Şanlıurfa yaşayanlar olarak soruyoruz;
 
Demokratik ve yasal bir hak olan barışçıl yürüyüş ve protesto hakkını kullanan ve sloganından başka kimseye yönelik hiç bir eylemi olmayan Ethem'i acımazca
 
katleden polis memuru Ahmet Şahbaz cezaevine konulmak yerine ilimize tayin edilmiştir.”
 
“Şahbaz’ı aramızda görmek istemiyoruz”
 
Toplanan kalabalığın “katil” olarak nitelendirdiği Ahmet Şahbaz’ın Urfa’dan gönderilmesi gerektiğini savundu. Şahbaz’ın Urfa’da görev yapmasının, katliamlara davetiye çıkartılması anlamına geldiğine vurgu yapılan açıklamada, bir şahsın bu polis memuru Şahbaz’a emanet edilmesinin tehlikeli olduğunu savunarak, “Bizler bu kadar acımasız ve katil birini ilimizde görmek istemiyoruz. Sebebi ne olursa olsun silahsız olan birini bu kadar rahat ve soğukkanlıca öldüren birinin toplum içinde dolaşması güvenlik açısından tehlikeli iken, toplum güvenliğinden sorumlu bir birimde görevlendirilmesi benzer katliamlara davetiye çıkarmak demektir.
 
Şanlıurfa'da yaşayan bir vatandaşa koruma gerekli olduğunda ve bu vatandaş koruma talep ettiğinde şansına bu polis memuru denk gelirse ne olacak. Kimi kime emanet edecekler.
 
Şanlıurfa'nın bir sürgün yeri ve katiller için güvenli bir koruma alanı olmasının utancını yaşamak istemiyoruz. Bu katillerin yeri cezaevidir. biz bunları ilimizde değil koruma memuru olarak sıradan biri olarak aramızda görmek istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın ardında kısa süreli atılan sloganların ardından, grup sesiz şekilde dağıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49