Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

“Şanlıurfa’ya Barışın Yakışıyor”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Demirkol ve Sinikan aileleri arasında 20 yıl önce başlayan husumeti sonlandırmak için yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla düzenlenen barış yemeği katıldı.
 
Şanlıurfa’da 20 yıl önce, Demirkol ve Sinikan aileleri arasındaki 2 kişinin hayatını kaybetmesi sonucunda başlayan kan davası barışla son buldu. Düzenlenen barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, kanaat önderleri ile Demirkol ve Sinikan ailesi mensupları katıldı.
 
Barış yemeğinde bir araya gelen ailelere seslenen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hayırlı bir işe vesile oldukları için iki aileyi de kutlayarak, bu mübarek aylarda husumetin ermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şanlıurfa’ya barışın yakıştığını söyleyen Vali Güvenç, Şanlıurfa’nın kadim bir şehir, peygamberler şehri ve mübarek bir kent olduğunu belirterek, “Şanlıurfalılar kadirşinas, İnançlı insanlardır; peygamber ahlakı ile ahlaklanmış insanlardır. Dolayısıyla bize kin nefret, kavga, kan davası yakışmıyor. Bunlardan hiçbirinin kitapta yeri olmadığı gibi bizde de yeri olmadığına inanıyorum’’ dedi.
 
Sözlerini sürdüren Vali Güvenç, iki yıldır görev yaptığı Şanlıurfa’da dalga dalga kötü alışkanlıkların azaldığını kaydederek, “Kanaat önderlerimiz, aile büyüklerimiz, Sivil toplum temsilcileri hep beraber gençlerimizin arasındaki bu kötü hasletleri bitiriyorlar. Bundan dolayı çok mutlu oluyorum. Çünkü bu işlerin vebali, bu işlerin sorumluluğu var; hiçbirimiz çocuklarımıza kin, nefret bırakmamalıyız. Çocuklarımız barışın, kardeşliğin adamı olmalı, çocuklarımız merhamet sahibi olmalı. Bunlar inancımızdan, kültürümüzden kaynaklanan fikirler. Biz buyuz bunu da bu topraklarda tekrar gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Bu kötü alışkanlıkların ceremesinin nesiller boyu ödendiğini belirten Vali Güvenç, annelerin, babaların, kardeşlerin bunlardan dolayı sıkıntılar çektiğini ifade ederek, “Artık dur deme zamanı gelmiştir. Fitneyi, fesadı, şiddeti aramızdan çıkartıp; barış, kardeşlik, çalışmak, çabalama dönemi başlamıştır. Bize yakışanı yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Allah’ın izniyle güzel Şanlıurfa’mız kadim kentimiz Türkiye’ye örnek bir kent haline gelecektir” dedi.
 
Vali Güvenç’ten Teşekkür
 
Geçtiğimiz hafta Kayınpederi Yurday Özdemir’in vefat etmesinin ardından taziyeleri kabul ettiğini söyleyen Vali Güvenç, Şanlıurfalıların bu acı gününde kendilerini yalnız bırakmadıyarak, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, “İki yıldır Şanlıurfa’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu şehrin bu kadirşinaslığı, vefası, hizmet etmeye çalışan; kendisini sevene gösterdiği ilgi, alaka, samimiyet emin olun göz yaşartacak boyuttadır” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49