Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalıların onun için sıraya giriyor
Şanlıurfa’da Ramazan'da sofraların vazgeçilmezi olan meyan şerbeti için vatandaşlar kuyruğa girdi.
Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’da, yöre insanın kolası olarak bilinen ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan meyan şerbeti satıcıları en iyi satışlarını yaz aylarında ve özelikle de Ramazan ayında yapıyor. Ramazan'ın ilk iftarında vatandaşlar meyanbalı şerbeti almak için kuyruğa girdi.
Ramazan klasiklerinden meyan balı her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Çoğunlukla kentin Haşimiye Meydanı’nda satış yapan meyan balı satıcıları bu yılki satışlardan memnun olduklarını dile getirdi. Günde 70-80 kilo kök ezerek şerbet yaptıklarını belirten meyan balı satıcıları, “Satışlar Ramazan ayı öncesine oranla çok daha iyi” dedi.   Kök halinde de satışı yapılan meyan bitkisinin başta böbrek olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49