Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalı Kudüs Anneleri 41. Kez Eylem Yaptı
Şanlıurfa’da ise bir grup kadının bir araya gelmesiyle kurdukları Kudüs Anneleri Platformu üyeleri bağımsız Kudüs için eylemlerini 41. hafta Şanlıurfa Halil-ür Rahman Cami (Dergah) avlusunda sürdürdüler.
Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinlileri katleden İsrail'e tepki gösteren Kudüs Anneleri Platformu sözcüsü Ruveyda Ural: " Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. " dedi.
İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI: Bugün kırk birincisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.
Geçtiğimiz 2 Ekim, Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’teki 88 yıllık Haçlı işgaline ve zulmüne son vererek Kudüs’e yeniden barışı getirmesinin 831.yıldönümünü geçirdik. Bu vesile ile Hz.Ömer’den (r.a) Selahaddin Eyyubi’ye Kudüs’ü fetheden, ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı koruma gayesinde olan tüm şehid ve gazilerimizi hürmet ve rahmetle anıyoruz. Haçlılar, çok güçlü bir şekilde korunan şehri güçlü bir saldırıyla delip, Müslüman ve yahudileri katlederek, işgali gerçekleştirdi. Daha sonra Haçlılar, Kudüs Krallığını kurdu. Boşaltılan şehri Hristiyanlarla doldurdular. Bunun sebebi yahudi ve Müslümanların şehre geri dönüşlerini engellemekti. Bunun sonunda 1099 yılında Kudüs’ün nüfusu 30 bin civarında oldu.
1187 yılında Selahaddin Eyyubi, Kudüs’ü Haçlıların elinden aldı ve Yahudilerle Müslümanlara şehre tekrar dönmeleri için izin verdi. Hristiyan nüfusunda kalmaları için izin verildi. İşte bizler tam olarak bunun için ilk kıblemiz Mescidi Aksa’nın içinde bulunduğu Kudüs’ün Müslümanlar tarafından fethedilmesi gerektiğini söylüyor ve savunuyoruz. Önce Hz.Ömer (r.a) sonrasında ise Selahaddin Eyyubi ve daha sonra Müslümanlar tarafından yönetildiği sıralarda Kudüs’te Üç din mensupları huzur içinde adalet ile bir yönetimle barış içinde yönetilmiştir. Ne zaman ki Haçlı işgali ve şu anda olduğu gibi siyonist yahudi işgali gerçekleşmiş o zaman Kudüs’te barış hâli ortadan kalkmış, kan, savaş, zulümler yaşanmıştır. Bu vesile ile Mukaddes Kudüs’te yaşanan zulümlerin bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, yeniden adalet ve huzur içinde İslâm ile yönetilen Kudüs’e kavuşmayı temenni ediyoruz.
Kudüs Anneleri Platformu olarak26.Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde bugüne kadar şehid olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.
Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.
Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.
Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49