Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

 Şanlıurfa'dan Suriye'ye 5 tır Yardım
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından 5 tır dolusu yardım malzemesi,  Suriye’ye gönderildi.
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından Paşabağı Mahallesi'ndeki bulunan depoda gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemelerinden oluşan 5 tır düzenlen törenle gönderildi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  Platform başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve platform üyeleri katıldı.
 
Platform başkanı Osman Gerem "Suriye'deki mazlum kardeşlerimize ramazanın ortasında 5 tır insani yardım göndermek için buradayız. Muhacirlere ensar olma kardeşliğin gereği olarak STK'lar ve kamu kuruluşlarımızla el ele, gönül birliği ederek bu çalışmaları yürütüyoruz. Bugüne kadar sınır ötesindeki 16 bölgeye yardım gönderdik. Şanlıurfa'da 120 bin sığınmacıya da çeşitli yardımları ulaştırıyoruz. Suriye savaş ile bizler de insan olmakla imtihan ediliyoruz. Bu çalışmaların bereketini de ramazan ayında görüyoruz. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz."
 
Şanlıurfa Valisis İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, Suriyelilere yönelik zaman zaman provokasyonların olduğuna değinen Küçük, "İnancımızın ve şanlı tarihimizin gereği yardımdır. Devlet olarak da ilk günden beri bu insanların yaralarını sarmaya çalıştık. Çeşitli provokasyonlar oluyor bu tutumlar bizim tarihimize yakışmaz. Bugün devletimizin yaptıkları tarihe geçecektir. Bir gün bunların hepsi bitecek, sadece yapılan yardımlar hatırda kalacak. Tarih de zor zamanlarda yapılan fedakarlıklarla yazılır. Biz devlet olarak yardımlarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
 
"Her ilin kendisine göre durumu var. O illerde ne kadar Suriyeli var, bilmiyorum. Bizim şehir merkezinde 100 bine yakın Suriyeli vatandaşımız var. Her ilin durumu çok farklı. Şanlıurfa'da akrabalık ilişkileri var. Suriye'den gelen pek çok insanın, burada yaşayan akrabaları var. Onları 'ne diye' kampa koyalım. Elbette çok mağduriyet varsa, ortada yanlış şeyler oluyorsa kampa koyalım. Ama ben burada, '100 bin kişi kamplara alalım' diye bir şey söyleyemiyorum. Her ili kendi gerçekleriyle değerlendirmek, bence en doğrusu."
 
 
Vali Küçük, basına yansıyan 300 kişinin sınırı geçerek PYD'ye katıldığı iddialarının asılsız olduğunu kaydetti. İddialara sebep olan olayı da anlatan Vali Küçük, "İddialar kesinlikle asılsız, mesnetsiz. Kobani'de olanları protesto amacıyla BDP'li vatandaşlar sınıra yakın bir yere çadır kurdular. Artık sınıra uzak yerde çadır kurduruyoruz. O arada birbirlerine selam vererek, alkışlarla, türkülerle birbirlerine bir ara yaklaşmış olabilirler. Sınırı geçme diye bir Hadise yok. 2 sebepten yok. Bizim sadece sınır birliklerimiz değil, o gün, o günlerde, jandarmayı, hatta polisten özel harekat birliklerini de oraya gönderdik. Ben onların hepsine tek tek sordum. Geçen var mı diye. Yok dediler. 'Efendim, başka yollardan, şudur budur?' deniyor. O ayrı bir şey. O gün, o tarihlerde geçen yok" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49