Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da yeni bir oluşum
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren  Sivil Toplum Kuruluşları arasında irtibatı sağlama, kent için önem arz eden olaylarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunma, bir araya gelebilme projesini hayata geçirilebilmesi için 34 odanın bir araya gelmesiyle yeni bir oluşu kuruldu.
Şanlıurfa'da bir çok STK kuruluşun kent için hizmet etmediğinden yakınan 34 oda birleşerek yeni bir oluşum oluştu.
Yeni oluşumla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Dernek Başkanı Halil Beyaz, "Geçmiş dönemlerde Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları STK'lar odalar Şanlıurfa'nın ekonomisini, turizmini, sanayisi ve genel anlamada sıkıntılarıyla hiç bir zaman memleketin esnaf temsilcileri olarak ön plana çıkamamıştır. Urfa'da en azından 1300-1400 STK olmasına rağmen bugün memleketin ekonomisi gelen turizminden memleketin sanayileşmesinde pek etkin  olmamıştır halbuki memleketin sanayisine yön veren bu sivil toplum kuruluşlarıdır. 1500 tane odayı hesaplarsak bunlarında 7 üyeleri olursa buda 7 bin 8 bin kişiye bir rakam eder Şanlıurfa'da bir ailenin genel yapısını 5 kişiden oluşuyorsa buda 150 bin  kişiyi temsil eden esnaf kitlesi olur. Bu kitlenin bir öncüsü olarak Şanlıurfa'da 34 tane odanın birleşmesiyle  yeni ŞUBSET diye Şanlıurfa Bağımsız Sivil Toplum Kuruluşları ile yeni bir oluşum içersindeyiz, Biz yıllardan beri Urfa'da çok iyi bir STK olarak temsil edilmediği düşünüyoruz biz hedef olarak  biraz Urfa sevdalısı olarak çıkıp Şanlıurfa'yı her yönüyle kültürel, turizm, siyasi, ekonomik yönden Şanlıurfa'yı temsil edeceğimizi inanıyoruz Özellikle Şanlıurfa'da bu çok önemlidir. 34 odanın bir araya gelip  bir kurum adı altında birleşip her kez taşın altına elini koymasıyla Şanlıurfa'nın geleceğini yön yereceğiz" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49