Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

‘’ Şanlıurfa’da Yaklaşık 63 Bin Öğrenci Liseye Geçiş Yapacak’’

Koronavirüs salgının birçok dünya ülkesine yayılmasının ardından Türkiye’de de görüldü. Ülkemiz de görülen vakalarla birlikte ilkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart tarihinden itibaren 2 hafta tedbir amaçlı kapatıldı. Okulların kapanmasıyla birlikte eğitim sürecinin nasıl işleyeceği merak konusu iken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklama ile beraber sanal ortamdan derslerin tekrar devam edeceği öğrenildi.

Korona virüs sürecinin nasıl süreceği, okullarda eğitimin ara verilmesiyle nasıl bir yol izleneceğini ve Urfa’da eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalar da bulunan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ‘’ her türlü tedbir alındı’’ dedi.

‘’ TATİL DEĞİL TEDBİR AMAÇLI KAPATILDI’’

Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer; ‘’ülkemizin de en önemli gündemi korona virüs. İnsanlarımızın sağlığı her şeyden çok daha önemli. Bundan dolayı Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı tedbirleri harfiyen yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. Bu noktada okullar malum 2 haftalık tedbir amaçlı kapatıldı. Bu tedbirle beraber okulların tamamen dezenfekte edilmesi, bu süreçte öğrencilerimizin evde sağlıklı bir şekilde kalmaları konusunda gereken tüm bilgilendirmeler yapıldı. Nisan ayında yapacağımız 1 haftalık tatil öne çekildi ve okulların kapatılma süreci de 1 hafta eklendi. Uzatılması konusunda herhangi resmi bir açıklama yok. Corona virüsten korunma açısından bilgilendirmelerle birlikte, okullarımızı 2 hafta, Bozova Meslek ve Teknik Lisemizin Kimya bölümünde ürettiğimiz sülisyonları üretip tüm okullarımızda dezenfekte işlemi olarak uyguladık. Aşağı yukarı 104 ton sülisyon kullanarak okullarımızı koruyacağız’’ dedi.

‘’ SANAL ORTAMDAN DERS GÖREBİLECEKLER’’

Müdür Yapıcıer; ‘’Öğrencilerimize EBA üzerinden bakanlığımızın yapacağı eğitim programı uygulanacak. Her öğrencimiz kendi yaş grubuna göre sanal ortamdan derslerini takip edebilecek’’ ifadelerine yer verdi.

‘’ ŞANLIURFA’DA YAKLAŞIK 63 BİN ÖĞRENCİ LİSEYE GEÇİŞ YAPACAK’’

8. sınıftan 9. Sınıfa geçen ve eğitim yaşının 6 yaşa çekilmesinin ardından ilk mezunlar bu sene verilecek diyen Müdür İsmail Yapıcıer; ‘’Şanlıurfa’da aşağı yukarı 63 bin öğrenci liseye geçiş yapacak. Şanlıurfa malum 50 ilin nüfusundan fazla bir öğrenciye sahip olmasından dolayı ister istemez kendisiyle beraber ihtiyaçların ve eksikliklerin önceden tespit edilmesi gerekiyor. Bakanlığımızın sık sık yaptığı toplantılarda liselerimizin kontenjanlarını ne kadar attıracağımızı, bir takım okul birleştirmeleri ile ilgili tedbirlerimizi aldık ve sunu yaptık. Seneye inşallah bir problem olmaması ve hedefimiz ikili eğitime geçmemek. Koskoca Şanlıurfa’da tek bir okulumuzda ikili eğitim yapılıyor’’ dedi.

‘’ SIK SIK DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’’

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer; ‘’Yapmış olduğumuz proje kapsamında, valiliğimiz, belediyelerimizin ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin desteği ile konu tarama, yaprak testi ve deneme sınavlarımızın tamamının basımı gerçekleştirdik. Konu tarama testi ve yaprak testlerimiz ile ilgili öğrencilerimiz çalışmalarını sürdürüyoruz. Deneme sınavlarımız ise okulların kapatılmasıyla ileri bir tarihe alındı. Yine DYK kursları dediğimiz, öğrencilerimizi sınavlara hazırlama kurslarımızda geçen sene de tespit ettiğimiz öğrenci sayısını en ikiye katlama çerçevesinde de DYK kurs merkezlerimizde ki öğrenci sayımızı da bir hayli attırdık ve onların devamsızlığının yapılmaması konusunda sık sık denetimler yaparak çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene deneme sınavlarına giren öğrenci oranı %80 iken bu sene o sayının %40’lara düştüğünü gördük. Biz bu devamsızlığın önüne geçmek suretiyle engellemek zorundayız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49