Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Ücretsiz Kan Şekeri Ölçümü
Kamu Hastaneleri Birliği“14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle Sanlıurfa belediyesi önünde kurdukları stant ile ücretsiz kan şeker ölçümü yaptı 

Şanlıurfa Belediyesi'nin önünde kurulan stantta, vatandaşlara ücretsiz kan şekeri testi yaparak, tanıtıcı broşürler dağıtıldı ve çeşitli bilgiler verildi.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, ''Dünyada hızla yayılan diyabet hastalığı hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini belirterek, obezite ve hareketsiz yaşamın diyabeti tetiklediğini ve fiziksel aktivitenin önemli olduğunu vurguladı.

Sulhan, “Dünya Diyabet Günü dünyada hızla yayılan ve tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunları yaratabilecek şeker hastalığını erken tespit etmek için insanlığa yapılan bir çağrı günüdür.

Şeker Hastalığının sıklığı her geçen gün artmaktadır! 1985’te tahmin edilen rakam 30 milyon iken, bugün en az 246 milyon diyabetli bulunmaktadır. Hiçbir şey yapılmazsa bu sayı 25 yıl içinde 380 milyona ulaşacaktır.

Ülkemizde de diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. 2.6 milyon diyabetli ve 2,4 milyon diyabet adayı olmak üzere toplam 5 milyon kişi diyabetle mücadele etmektedir

Her yıl 14 Kasım’ da kutlanmakta olan Dünya Diyabet Günü, dünyanın en önde gelen farkındalık kampanyasıdır.

Halka şeker hastalığını erken tanımanın önemi diyabetik kişilere ise hastalıklarının sorunları ve kontrol altına almanın önemi hakkında bugün bilgiler verdik.'' Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49