Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da tedbirler arttırıldı
Son zamanlarda meydana gelen bombalı saldırıların ardından Şanlıurfa Valiliği bünyesinde El Yapımı Patlayıcılar İle Mücadele Komisyonu kuruldu. Komisyon, el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı tespit edilen nitratlı gübre ve mutfak tüpleri satışı ile nakliyesi konusunda kısıtlamalar getirdi. Bu kısıtlamalara uymayanlar hakkında idari parasal cezalar ve adli işlemlerin uygulanacağı bildirildi.
 
Şanlıurfa Valiliği bünyesinde kurulan El Yapımı Patlayıcılar İle Mücadele Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada,  “Ülkemizde son aylarda artan terör olaylarında el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanıldığı tespit edilen nitratlı gübrelerin ve mutfak tüplerinin satışı ve nakliyesi konusunda kısıtlamalar getirilmiştir” denilerek, şu ifadelere yer verildi;
 
Tarımda kullanılan nitratlı gübrelerin satışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca durdurulmuş ve mevcut nitratlı gübre stokları belirlenerek yed-i emine alınmıştır.
 
Aynı şekilde mutfak tüplerinin (LPG) satışının da kontrollü bir şekilde yapılmasına karar verilmiştir.
 
Terörle mücadelenin etkinliğini artırılmasın amacıyla ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan nitratlı gübrelerin ve mutfak tüplerinin satışları ve diğer patlayıcı yapımında kullanılan malzemelere yönelik olarak Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ve ilgili Kurumlar nezdinde sıkı bir gözetim ve denetim yapılması için El Yapımı Patlayıcılar ile Mücadele Komisyonu kurulmuş ve Komisyonca çalışmalar başlatılmıştır.
 
 
 
Uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacak
 
Bu amaçla kimyevi gübrelerin satışı, İlgili Bakanlık İl Müdürlüklerinden “Gübre Dağıtıcılık Belgesine” sahip kişi ve kuruluşlarca yapıldığından, bu belgeye sahip bulunmayan kişi ve kuruluşlar tarafından satışı yasaklanmış olup, izinsiz satış ve nakliyesini yapan kişi ve kuruluşlar hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacaktır.
 
Aynı şekilde mutfak tüplerinin (LPG) de il genelinde satışları izinli bayiler ve dolum merkezlerince yapılmakta olup, izini bulunmayan her türlü işyeri hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacaktır.
 
Konu ile ilgili olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için izin belgelerini ilgili Kurumlardan temin etmesi, izinsiz satış yerlerinden söz konusu el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan maddelerin (kimyevi gübre, mutfak tüpü) alınmaması, satışının yapılmaması için duyarlılık göstermeleri ve gereğinin yapılması hususunda;
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49