Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da madde bağımlılığı artıyor
Şanlıurfa’da son zamanlarda kullanımı artan ve ölüme yol açan madde kullanımında artış olduğu belirtildi.
 
Şanlıurfa’da son iki yıldan beri kullanımı had safhalara çıkan esrar ve eroinin alıcıları kadar satıcısı da arttı. Kentin birçok mahallesinde akşam saatlerinden itibaren madde bağımlıları, ortaya çıkarken, madde bağımlıları kendilerine verdiği zararın yanında, çevreden geçenlere de zarar veriyor. Kentte uyuşturucu kullanımı artarken, yapılan çalışmalar yetersiz kalıyor. Eyyübiye mahallesinde ışıklandırma sisteminin olmadığı sokaklarda madde kullanıcılarıyla sık sık karşılaşılırken, bu durumun önüne geçmek için önlem ve tedbirlerin artırılması gerekiyor. Şanlıurfa’da ışıklandırma sisteminin olmadığı bölgeler ve harabe mekanlar, madde kullanıcısı sayısının artmasında en büyük etken olurken, bu tür yerlerin düzene girmesi gerekiyor. Kentte daha çok kenar mahalle ve mezarlıklarda madde kullanan kişiler, çevreden geçenlere de saldırarak, zarar veriyor. Özellikle kenar mahallelerde kullanımı daha fazla yaygınlaşan uyuşturucu maddeler, kente Suriye üzerinden getirildiği belirtildi. Polis ekiplerinin çalışmalarını artırmasına rağmen kullanımı azalmayan maddenin kente girişinin önlenmesi gerektiği öngörülüyor. Suriye sınırında sürekli operasyonların yapıldığını hatırlatan bir vatandaş, uyuşturucunun büyük kısmının Suriye’den getirildiğini öne sürerek, “Şanlıurfa’da son zamanlarda kullanımı artan uyuşturucunun büyük bir kısmı Suriye’den getiriliyor. Suriyeliler, Şanlıurfa’ya geldikten sonra uyuşturu kullanımı yaygınlaştı. Artık her yerde uyuşturucu satıcısını bulmak mümkün. Genellikle okul çevrelerinde uyuşturucu satışı çok oluyor, aynı şekilde kenar mahallelerde polisin çalışmalarını artırması gerekiyor. Genellikle sınırdan Türkiye tarafına geçirilmeye çalışılan uyuşturucu maddelerine el konuluyor ancak, demekki çalışmalar yetersiz” ifadelerini kullandı.
 
Geçtiğimiz aylarda bir mezarlıkla ölü bulunan bir kişinin madde kullanarak, hayatını kaybetmesi üzerine yeşilay Şanlıurfa şubesi harekete geçerek, seminerler düzenledi ancak, yapılan tüm çalışmalara rağmen uyuşturu kullanımı azalmıyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sürekli operasyonlar gerçekleştirerek ,uyuşturucu tacirlerini gözaltına alırken, emniyetin çalışmalarını hızlanırması ve artırması istendi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49