Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Kuş Merakı
Şanlıurfa’da kuş meraklılarının bir araya geldiği başta Dabakhane çarşısı olmak üzere, diğer bir çok adreste toplam 3 bin kuş çeşidinin bulunduğu belirtildi
 
Şanlıurfa Dabakhane çarşısında haftanın belli günlerinde bir araya gelen kuş meraklıları, kuş alışverişi yaparak, ticaretin yanında heves alıyor. 5 liradan başlayan kuş fiyatları, 30 bin TL’ye kadar çıkabiliyorken, kuş pazarında bulunan 3 bin çeşit kuşun çeşitli illerden de getirildiği öğrenildi. Kuş meraklılarının yoğunluk gösterdiği çarşıda çocuklar da eğlenmenin keyfini çıkarıyor. Büyükler, kuş ticareti yaparken, çocuklar da kuşlarla eğlenerek vakit geçiriyor. Şanlıurfalıların yanı sıra çevre illerden de gelen kuş meraklıları, Dabakhane çarşısı ve diğer kuş pazarlarında bir araya gelerek, kuş ihalelerine katılıyor. İhalede uçuk fiyatlar dönerken, meraklılar, fiyatlara aldırış etmeden, kuş alışverişi yapıyor. Malatya, Konya, Diyarbakır ve Gaziantep illerinden de gelen kuş meraklıları, kendi illerindeki kuşları Şanlıurfa’da satarak, buradan aldıkları kuşları kendi memleketlerine götürüyor. Kuşlarla yaşamanın büyük bir zevk olduğunu söyleyen Mahmut Bozkurt, Gaziantep’ten geldiğini ve dünyadaki tüm kuş çeşitlerini tanıdığını söyleyerek, “çocukluğumdan bei kuş besliyorum. Kuş beslemek, gerçekten çok güzel heves veriyor. Aslında kuşlarla uğraşanlar için para ikinci plandadır. Çünkü, kuşlarla yaşamak başlı başına bir heves ve zevktir. O yüzden sadece büyükler değil, çocuklar da bulunuyor aramızda, onlar da çok zevk alıyor” ifadelerini kullandı. Kuş ihalelerine katılmak için çoğu zaman başka işlerini aksattığını söyleyen kuş meraklıları, yılların verdiği tecrübeyle kuşların hastalıklarına kadar herşeyini iyi bildiklerini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49