Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Kitap Fuarı Açıldı
Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında 115 yayın evi ve 85 Yazarın katıldığı 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı kapılarını açtı.
Rabia Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışa Şanlıurfa Valisi Azim Göngür Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi rektörü Ramazan Taşaltın, yazarlar ve davetliler katıldı.
Bu yıl kitap fuarını‘15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına’ gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi;
Fuarda kitapseverlerin kitapla buluşmasını sağlarken, Türkiye’nin tarihine kara leke olarak geçmiş bir gecenin sabahında yaşanan demokrasi şölenini ve demokrasi kahramanlarını da yâd edeceğiz. Biz özellikle bu dönem 2023'e giden yolda şiirin başkenti kültür ve sanat şehri Şanlıurfa’da edebiyata dair, kitaba dair, okumaya dair güzel işler yapma peşindeyiz.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak zengin kültür dünyamızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Toplu taşımayı kullanan yolcularımız otobüs beklerken gerek toplama merkezinde ve gerekse diğer duraklarda 'Durak Kütüphaneler' yerleştiriyoruz. Kitap fuarları ve kütüphaneler bilgi paylaşımı için en etkin yoldur.  115 yayın evi ve 84 yazarımızı İlim ve Kültürün Başkenti Şanlıurfa’da siz hemşerilerimizle buluşturuyoruz.
Bütün Şanlıurfalı hemşehrilerimin ve aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri olan gençlerimizin bu kitap fuarını muhakkak ziyaret etmelerini ve istifade etmelerini öneririm. Gençlerimize çok önem veriyoruz çünkü geleceğimizin onlar olduğunun bilincindeyiz. Ve onların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Şanlıurfa, kahramanlığının yanı sıra tarihin her döneminde bu medeniyete kültür, sanat ve edebiyat alanında önemli katkılar sunmuştur.
Şair Abdi, Şair Nabi, Mehmet Akif İnan, Mehmet Atilla Maraş vb. birçok şair ve yazar bu şehirden çıkan ve tüm Türkiye’yi saran değerlerdir. Bizim medeniyetimiz kitap ve söz medeniyetidir. Şu an ilimizde Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından işletilen halkımızın faydalandığı 7kütüphanemiz var."dedi.
Şanlıurfa Valisi Azim Göngür Tuna, Bizler büyük bir medeniyetin varisleriyiz bunun ne kadar farkındayız bin yıl aşkın bir süredir Bilimde, kültürde, sanatta insanlığa büyük hizmet yapmış Bilim adamlarımız ve Ecdadımız var. Bunları fazla tanımıyoruz ama bunları bu yazarlarımız onların kitapları bunlar vasıtası ile okullarımız eğitimcilerim tanıtacaktır. Şanlıurfa ile ilgili söylenen sözlere ilave etmeye gerek yok zaten Şanlıurfa her şeyi ile kendini ispat etmiş hem bölgede hemde Türkiye'de sigorta konumunda olan güzel gönüllü insanların yaşadığı Ülkemizin gelecekte ihtiyacı olan Genç nüfusun yaşadığı bir şehir"dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek 15 Temmuz resim sergisi ve  kitap fuarı gezildi. Stantları gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, beğendiği kitapları satın aldı.
115 yayınevi ve 85’den fazla yazarın katıldığı kitap fuarı 7-16 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48