Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Kamuya Açık Tüm Alanlar Sıkı Denetimden Geçti

Cumartesi günü parklar, bahçeler, piknik yerleri, mesire alanları, pazar yerleri ile cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen denetimler, 306 personelden oluşan 81 ekiple gerçekleştirildi. 108 alan ve 1066 iş yerinin denetlendiği çalışmalarda 62 işyerine uyarı verilirken 11 kişiye de idari para cezası uygulandı.

Pazar günü denetimlerini internet kafe, oyun salonları, düğün ve nikâh salonları ile eğlence mekânlarına yönelik yapan 303 personelden oluşan 121 ekip, 141 internet kafe ve oyun salonu ile 96 düğün salonu, 2 eğlence mekânında incelemelerde bulundu. Maske, fiziki mesafe ve temizlik konusunda iş yeri sahiplerine ve vatandaşlara uyarıların yapıldığı denetimlerde, kuralları ihlal ettiği tespit edilen 13 kişiye idari para cezası uygulandı.

Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen 7 Gün 7 Konu 7 Denetim faaliyetinin yanında, Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyetlerine devam eden denetim ekipleri de 1523 personelden oluşan 298 ekiple çalışmalarına devam etti. Pazar günü, gün boyu devam eden denetimler kapsamında 1678 işyerini ziyaret eden ekipler, 2 kişi hakkında kural ihlali gerekçesiyle idari para cezası uygulaması kaydetti.

İzolasyon takibinde gün içinde olumsuz bir durumla karşılaşılmazken, maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden 68 kişiye idari para cezası uygulandı.

Koronavirüs salgınının başladığı Mart ayından bu yana vatandaşları bilgilendirme, bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık veren çalışmalar önemsenirken, kuralları ihlal etmekte ısrar eden iş yeri ve kişilere yazılan idari para cezası miktarı, 25 Ekim 2020 tarihi itibariyle 50 milyon 531 bin 405 TL’ye ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48