Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da hareketlilik arttı
Ya aylarının başında mevsimlik tarım işçilerinin çalışmaya gitmesiyle birlikte sakinleşen Şanlıurfa, işçilerin dönmeye başlaması sonu hareketlendi.
 
Mevsimlik tarım işçisi olarak il dışına çıkan vatandaşların, kente dönerek alışveriş yapması, çarşıda hareketliliğin yaşanmasına neden oldu. Okul alışverişleri yanı sıra uzun bir zamandır üst baş almayan işçiler, ihtiyacı olan malzemeleri alması için çarşıya çıkması, kenti kalabalıklaştırdı.
 
İlkbahar aylarının sonuna doğru, tarım işinde çalışmak üzere il dışına çıkan vatandaşlar, kentin sakinleşmesine neden olurken, yaz aylarında Şanlıurfa’da yerlilerden çok yabancılar bulunuyor.
 
Yaz aylarında tatil için yurt içi ve yurtdışından gelen vatandaşlar, kentte kalabalığın devam etmesini sağlasa da yerli vatandaşlar dönünce daha bir kalabalık oluyor. Turizm amacıyla kente gelen turistler, sadece belli noktalarda yoğunluğun oluşmasını sağlarken, yerli vatandaşlar ise, kentin her noktasına canlılık kazandırıyor.
 
Okulların da açılmasıyla birlikte okul alışverişleri artarken, kent merkezindeki işyerlerinde büyük kalabalıklar oluşurken, yaklaşık üç aydır iş yapmayan esnafların da yüzü gülmeye başladı.
 
Yıldız Meydanı’nda esnaflık yapan vatandaşlar, işlerinin açılmaya başlandığını söyleyerek, “zaten uzun bir zamandır işlerimiz durma noktasına gelmişti. Şanlıurfalıların yarısından fazlası mevsimlik tarım işçisi olarak il dışına çıkmıştı. Bu nedenle alışverişler durmuştu. Ama şimdi hareketlilik yaşanıyor. İnsanlar dönmeye başladı. Kendi ihtiyaçlarını gideriyor, okul alışverişi yapıyor. Bu hareketlilik kış aylarına kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
 
Kentte artık yabancı kişilerin yanı sıra yerli vatandaşların da artmasıyla birlikte lokanta ve pastane gibi işletmeler, masalarını dışarıya çıkararak, müşteri anlamında sıkıntı yaşamak istemiyor.
 
Kendi ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıktıklarını söyleyen Mehmet Altun adındaki vatandaş da, “bu zamana kadar il dışındaydık. Şimdi döndük, üzerimize üst baş almak için bir de çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıktık.
 
Mevsimlik tarım işçilerinin çoğu artık kente dönmeye başladı. Şanlıurfa, bundan sonra biraz daha kalabalık olacak. Çalışmaya gittiğimiz yerlerde alışveriş yapmadık çünkü kendi esnaflarımız kazansın istedik. Memleketimizin kalkınması için alışverişlerimizi burada yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48