Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Hakimi Açığa Alındı
Şanlıurfa-HSYK 2. Dairesi’nin usulsüz dinlemelere ilişkin Şanlıurfa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında üç polisin tutuklanmasına yapılan itirazların kesinleşmesine rağmen nöbetçi Hakim Habil Kahraman’ın da, yeni bir delil aramaksızın, dosyayı inceleme gereği bile duymadan istihbaratçı polisleri serbest bıraktığı gerekçesiyle yapılan soruşturmada açığa alınmasına karar verdi.
Şanlıurfa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 3 polisin tutuklanmasına yapılan itirazların kesinleşmesine rağmen nöbetçi Hakim Habil Kahraman’ın, yeni bir delil aramaksızın dosyayı inceleme gereği bile duymadan istihbaratçı polisleri serbest bıraktığı ortaya çıktı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), usûlsüz işlem yapan hakim Kahraman hakkında dosya açtı. Şanlıurfa merkezli 11 ilde düzenlenen telekulak operasyonunda aralarında şube müdürü, amir, başkomiser ile polis memurlarının bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştı. Polislerin tutuklanmasından 5 gün sonra, 12 Ocak 2015 tarihinde şüpheli müdafileri mahkeme kararına itiraz ederek tahliye istedi. Şanlıurfa 2. Sulh Ceza, 13 Ocak’ta talebi reddetti. Avukatlar buna da itiraz etti. Dosya daha sonra 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne geldi. Tutuklama kararına itirazları 16 Ocak’ta bu mahkeme de reddetti. Böylece karar kesinleşmiş oldu.
Kararın kesinleşmesinden sadece 2 gün sonra şüpheli avukatları, Şanlıurfa 3. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinden nöbetçi Hakim Habil Kahraman’dan tahliye kararı istedi. 1. Sulh Ceza’nın ret kararına rağmen Hakim Kahraman, soruşturmaya ilişkin yeni bir delil sunulmamasına karşın talebi değerlendirmeye aldı. Şüphelilere ilişkin belge ve delilleri tetkik etmeyen Kahraman, dosyayı bile incelemeden sadece şüpheli ifadelerini dayanarak nöbetinin son gününde acil olarak istihbaratçı polislerin tahliye edilmesine karar verdi. nöbetçi Hakim Habil Kahraman’ın da, yeni bir delil aramaksızın, dosyayı inceleme gereği bile duymadan istihbaratçı polisleri serbest bıraktığı gerekçesiyle yapılan soruşturmada açığa alınmasına karar verdi.
Daire, usulsüz dinlemelere ilişkin Şanlıurfa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan 3 polisin tahliyesine karar veren nöbetçi Hakim Habil Kahraman'ı da tedbiren açığa aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından şüphelilerin tahliyesine karar verildi.

Kararın ardından, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla 2 başmüfettiş görevlendirildi, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden olaya el konuldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49