Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da “Ev Tekstilinde Açan Çiçekler Projesi”
Şanlıurfa’da SODES ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile “Ev Tekstilinde Açan Çiçekler projesinin” açılışı gerçekleşti. Açılışa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Milli eğitim Müdürü Metin İlci ve beraberindeki heyet katıldı.
 
 Kız Meslek Lisesinde gerçekleşen açılış programında konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci proje hakkında bilgi verdi. 196 bin TL maliyeti olan bu proje de 25 bayanın eğitim aldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü İlci, “amacımız ev tekstilinde kalifiye eleman yetiştirmektir. Bayanlarımız 440 saatlik dersten sonra uygulama alanlarında da staj görecekler. Ayrıca burada kurs gören bayanlara günlük 15 lira ödeme yapılıyor. Ayrıca kadınlara sadece iş imkanı sağlamıyoruz. Onları sosyal etkinliklere de dahil ediyoruz. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, artık kötü günlerin geride kaldığını, kadınların kızların meslek sahibi olması için Ankara’dan Şanlıurfa’ya herkesin üstüne düşeni yaptığını söyledi. Vali Güvenç, 2012 yılında 400 kadının iş sahibi olduğunu ancak 2013 yılında hedefin daha da büyütüldüğünü ve 2 bin kadına istihdam sağlanacağını belirtti. Vali Güvenç, “eşinin eline bakan, meslek sahibi olmayan hanım kardeşlerimize iş bulacağız. Sabah mahallelerden kadınların işe gittiği servis araçlarını hep hayal ediyordum. İnşallah bu hayalimiz gerçekleşecek. Bunun için üzerimize düşeni yapıyoruz. Sizin de elinizden geleni yapıp gayret göstermeniz gerekiyor. her kadının mutlaka koluna bir altın bilezik takması gerekiyor” diye konuştu.
 
Güvenç “zaman zaman bu tür programlar konusunda sizlere ulaşamadığımız oluyor. o zamanlarda da STK’lardan yardım istiyoruz. Hedefimiz en son kadına ve çocuğa ulaşabilmektir. Aydınlanmış, meslek sahibi kadınlarımızla geleceğe bakanbir toplum hayal ediyoruz. Çok çalışın ve başarılı olun.”
 
Şanlıurfa Valisi'nden 'Çözüm Süreci' Değerlendirmesi
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kadınlara çözüm süreci konusunda değerlendirmelerde bulundu. 30 - 40 yıllık sorunların artık son bulduğunu söyleyen Vali Güvenç, "Yıllardır ülkemizde yaşanan sorunlar artık son buldu. Barış süreci dün itibariyle artık taçlandı. Türk - Kürt ayrımı olmadan artık barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız" diye konuştu.
Devletin hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese eşit davrandığını belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Devlet milletin hizmetkarıdır. Gün artık kenetlenme, acıları sarma günüdür. Kim buna karşı çıkarsa, çocuğumuzun, bizim geleceğimizi karartmak istiyor" ifadelerini kullandı.
 
Dün Diyarbakır'da gerçekleşen nevruz kutlamalarına da üstü kapalı değinen Vali Güvenç, "Çok şükür herkes kenetlendi ve sağduyu hakim oldu" dedi.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet daha sonra açılışa katıldı. Kız öğrencilerle birlikte açılışı gerçekleştiren Vali Güvenç, bayanların yaptığı tekstil ürünlerini inceledi. Onlardan Şanlıurfa’yı temsil eden çalışmaların yapmalarını istedi. Kursiyerler arasında 63 yaşındaki Fikriye Bengi ile sohbet eden Vali Celalettin Güvenç, “maşallah bu yaşta bu azimle çalışması gerçekten takdir edilecek bir durumdur. Herkesin bu kardeşimizi örnek alması gerekiyor” dedi.
 
Vali Güvenç okuldan ayrıldığı sırada ise kız öğrenciler Vali ile sohbet edip okullarına tablet bilgisayarlar ve akıllı tahtalar istedi. Şanlıurfa Valisi Güvenç’de öğrencilerin isteğini ilk fırsatta yerine getireceğinin sözünü verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49