Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Develi Kermes Tanıtımı
Şanlıurfa Bey kapı öğrenci Yurt'u tarafından deve tanıtımlı kermes düzenlendi.
Topçu meydanın  içerisinde  Bey kapı öğrenci Yurt'u tarafından kermes düzenlendi. Kermeste  gıda ve eşya kermesi, deve üzerine bindirilen çocukların turuyla başladı
Deve sahibi Müslüm Dağ, Devenin yaratılışı Hz. Salih'in zamanında yaratıldığını belirten Dağ" O zamanın kavimi Hz. Salih'e peygamber diye inanmamışlar peygamber de Allah tealiye yarabbi bir mucize yap ki bana inansınlar cana bu Allah'ın oluruyla sarı bir kayadan deve çıkmış o günden beri dev e var daha önceleri araçlar yoktu develer insanların yük ihtiyacının temin ediyordu. Daha önceleri ipekyol olarak kullanılan yolda bu hayvanlarla ile yük taşınırdı. şimdi deveyi küçük nesiller bilmez bende burada hem kermes bir katkımız olsun hemde deveyi tanıtmak için getirdim. hem deveyi tanısınlar hemde deveye binsinler" dedi.
Dağ,  Hz. Veysel Karani deve üzerinde Hz. Peygamberi ziyaret gittiğinde söylediği şarkıyı okurken kermese gelenlerden tam not aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49