Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

“Şanlıurfa’da Da Derslikleri 30’ar Kişiye Çekeceğiz”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesini bir dizi inceleme ve açılışlar için ziyaret etti.
 
İlk olarak Siverek İlçesinde Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun girişimleri ile hayırseverler tarafından Mehmetçik İlköğretim Okuluna yaptırılan “Z” Kütüphanenin açılışına geçen Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler, düzenlenen programa katıldı.
 
“Z” Kütüphane açılışı öncesi bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 2013-2014 eğitim sezonuna yatırımlarla ve güzel haberlerle başladıklarını ifade ederek, “Çocuklarımızın geleceğini aydınlatacak yatırımlarla başlıyoruz. Yakın zamanda Siverek İlçemizde okuyan öğrencilerimiz 100 kişilik dersliklerle gündeme gelmeyecek. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da Siverek’te de sınıfları 30’ar kişiye çekeceğiz. Bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Ülkemiz büyük bir ülke bu hafta 17 milyon öğrencimiz eğitim ve öğretime başladı. Bu rakam Urfa’mızın en güzel ve en büyük ilçesinde 75 bin öğrencidir. Şanlıurfa da 586 bin öğrencidir. 17 milyonluk bir genç nüfus ve Şanlıurfa’nın öğrenci sayısı Türkiye’de 4. Sırada 586 bin öğrenciyle başladık. Bu bir iftihar, gurur vesilesidir. Ama bu bizlerin omuzlarına yüklenen çok büyük bir sorumluluktur. Emin olun değerli öğretmenler, sevgili öğrenciler bu gençlere sahip olursak, bu gençleri eğitirsek, bu gençleri geleceğe hazırlarsak Türkiye’yi kimse durduramaz. Hedeflediğimiz o büyük ülkeyi, bu gençlerimiz kurup ileriye de götürürler” dedi.
 
‘Şimdi çalışma, üretme zamanı’
 
2013 yılında Şanlıurfa’da 470 milyon TL’ye mal olan, 3 bin 100 üzerinde derslik sayısıyla 200 okulun ihalesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Güvenç, bu okulların dörtte biri olan 56 okulu Siverek ilçesine ayırdıklarını söyleyerek, “Öğrencilerimiz, gençlerimiz en güzeline layıklar. Çocuklarımız artık yolsuz, susuz köylere; 100 kişilik dersliklere mahkûm olmamalıdır. Bunun gayretindeyiz. Bunun için Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların hemen hemen üçte birini bir yılda yapmamıza imkan veren, bunun için bize ödenek ayıran Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’e, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya, bu güzel çocuklarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Bu ödenekleri, kaynakları sağlamak kolay değildir. Her toplantıda söylüyorum ‘30 yıllık idareciyim. Allah’a çok şükür ki bu ülkemize, halkımızın imdadına böyle yetişecek kaynakları ve imkânları verdi ki hep beraber bu anaların, bacılarımızın huzuruna çıkıp, artık kara günler geride kaldı. Şimdi çalışma, üretme zamanı; çocuklarımızın gelişme, geleceğini aydınlatma zamanıdır’ diye rahatlıkla konuşabiliyoruz. Parayı buluyoruz, bu paranın her kuruşunu insanımızın, milletimizin, çocuklarımızın hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Bunu yapabilecek bu ülkenin kaymakamı, milli eğitim müdürü var, teknik elemanı var, mühendisi var, işçisi var. Her kuruşun peşindeyiz” dedi.
 
‘Keşke 30 sene önce…’
 
Siverek’te 144 km beton asfaltı yaparak köylerin hizmetine sunduklarını söyleyen Vali Güvenç, emek veren herkese teşekkür ederek, “Bu yolların maliyeti ise bilmelisiniz ki 26 milyon TL’dir. Diğer illerin bir yılda yaptığını, Siverek’e bir yılda yapma imkânını bulduk. 2013 yılında köylere su getirdik, yol getirdik diye gurur duyamıyorum. ‘Niye bunu 20 sene önce yapmadık da bu kadar bedel ödedik. Bedel ödemeseydik, bu kadar sıkıntı yaşamasaydık’ diyorum. İnsanımıza keşke 30 sene önce bu okulları, bu yolları yapsaydık, bu suları götürseydik. 30 sene önce de deseydik: ‘Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı yok! Biriz beraberiz, kenetlendik, büyük Türkiye’yi kuracağız’ deseydik, diyebilseydik de bu ülkede kan
 
akmasaydı. Bu ülkenin gençleri ölmeseydi. Ama Allah’a şükür aydınlık dönem başlamıştır. Türkiye demokrasi devrimini yapmış, millet devlet kenetlenmiştir. Bu devlet 74 milyonun devletidir. Bu devlet milletin emrindedir. Kimseyi ötekileştirmez, ötekileştiremez. Bu ülkenin ekmeği, suyu değil 70 milyona 100 milyona da yeter. Buna yürekten inanıyoruz. Bu duygularla sevgili gençler çalışacağız. Bugün sizin için buradayız. Okuyacağız, sevgiyle, barışla, bilgiyle büyüyeceğiz. Hedefimiz büyük Türkiye olacak, barış olacak, kardeşlik olacak, demokrasi olacak” dedi.
 
Vali Güvenç, konuşmasını Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun kütüphaneleri Siverek’e kazandırılmasına öncülük ettiği için teşekkür ederek tamamladı.
 
Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu bir konuşma yaparak şunları söyledi; “Bizler yaşam boyu gelişir, değişiriz. Hayallerimizi gerçekleştirmek adına gelişiriz. Değişiriz, yürürüz, ilerleriz. Bütün bunları yaparken bu gelişim düzeyimizi güçlendirmek adına duygu ve düşünce dünyamızı geliştirmek adına hep yanımızda kitaplara ihtiyaç vardır. Bu anlamda yapılan yeni kütüphane Siverek’e hayırlı olsun” dedi.
 
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise, Siverek için eğitimin öneminden bahsederek, eğitimin az gelişmiş, çok gelişmiş bütün ülkeler için aynı öneme sahip olduğunu söyledi. Sözlerini sürdüren Kaymakam Erkal, “ eğitim çok önem arz eden bir sektör ve en önemli gelişim alanıdır. Çünkü eğitim alanında gelişemeyen ülkeler ne ekonomide ne de sosyal anlamda ve teknoloji de yükselemezler bir yere gelemezler” dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Siverek İlçesine yapılan eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgiler vererek, derslik sayılarının arttırılacağını söyledi.
 
Konuşmaların ardından kütüphaneyi gezen Vali Güvenç ve beraberindekiler, öğrencilerin barış ve kardeşlik için Türkçe, Arapça, Lazca, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere beş dilde seslendirdikleri şiiri dinledi.
 
Mehmetçik İlköğretim Okulunun ardından Dumlupınar Ortaokulundaki kütüphanenin açılışına geçen Vali Celalettin Güvenç ve Milletvekili Zeynep Karanhan Uslu ile beraberindekiler, burada da kütüphane açılışını gerçekleştirdi.
 
Daha sonra heyet, 144 km beton yolu incelenmek üzere Siverek’e bağlı Hamamören Köyüne geçerek, yapımı devam eden Sağlık Ocağı ve Okulu inceledi. Vali Güvenç, köy ziyaretinin ardından Hamamören Köyünün yakınından geçen beton yol çalışmalarını inceleyerek, çalışanlarla sohbet edip birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Açılışlar ve incelemeler esnasında Vali Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’ya, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve daire amirleri eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49