Öne Çıkanlar restore mıllı bırlık ve kardeslık sanlıuırfaspor buyuksehır harran

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Çocuklar Uygulamalı İyilik Projeleriyle Yarışacak

Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem katıldı.

Projenin hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Erin, projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “En çok ihtiyacını hissettiğimiz bu dönemde, insanlarımızın birbirlerini daha çok sevmesi, yardımlaşma duygularının gelişmesi, işbirliğinin artmasına vesile olacak bir proje. Bu tür projelerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Çocuklara sadece bilim ve fen öğretmenin yeterli olmadığını vurgulayan Vali Erin, bilim ve fennin yanında milli manevi değerler ile yardımlaşma duygularının geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Erin, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu protokolde belirtildiği gibi ifadesini bulan, hepimizin varlık sebebi değerlerimizin çocuklarımız tarafından özümsenmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Kısa sürede sonuçlarını alacağımız bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de projenin amaç ve hedeflerine dikkat çekerek, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi desteklediklerini ifade etti.

Okullarda eğitim gören öğrencilere iyilik, infak, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve iyilikte yarışma duygusunu sevdirmek, yardım süreçlerine katılımlarını sağlayarak farkındalık oluşturmayı amaçlayan “Okullarımız İyilikte Yarışıyor Projesi”, il genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak. Öğrencilerin, proje amacına yönelik faaliyetlere teşvik edilmesi, yarışma kültürünün kazandırılması ve sosyal hayata hazırlanmalarına yardımcı olmayı hedefleyen proje ile aynı zamanda öğrencilerin birlikte hareket etme, toplum yararına çalışma, empati kurma ve karar alma becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Proje kapsamında 13 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokul, ortaokul ve liseler, “Ödüllü Uygulamalı İyilik Projeleri Yarışmasına” yönelik projeler hazırlayacaklar. 20 Mart 2020 tarihine kadar komisyonlara sunulacak yarışma projelerinin ardından öğrenciler iyilikte yarışacaklar. Proje kapsamındaki faaliyetler, üç ayda tamamlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49