Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da cami sayısı artıyor
Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Camii sayısı artıyor. Camii sayısı bakımından Türkiye’nin birçok ilinden geri kalan kentte cami yapım çalışmaları devam ediyor.
 
Bin 582 camisiyle Türkiye’de 14. Sırada yer alan Şanlıurfa’da devlet veya kişiler tarafından camiler yapılıyor. Kentte cami sayısının artması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, Peygamberler şehrinin ibadet yeri noktasında Türkiye’nin öncü şehri olması gerektiğini belirtti. Kentte yapımı devam eden çok sayıda cami varken, aynı şekilde ilçelerde de cami sayısı artıyor. İbadet yerinde sıkıntı yaşanmaması için bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini dile getiren Süleyman Efe, “Öncelikle Şanlıurfa Peygamberler şehri, bu nedenle Şanlıurfa’da cami sayısının artması gerekiyor. Ki son yıllarda cami sayısının arttığını görüyoruz ama yeterli değil. Türkiye’de bugün baktığımız zaman Şanlıurfa çok geri sıralarda yer alıyor. Bu nedenle gerek devlet olsun, gerekse şahıs olsun cami sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yapması gerekiyor” diye konuştu.
 
Diyanet İşleri Bakanlığı ve İl Müftülüğü’nün bu anlamda öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Efe, “birçok kişi de var, cami yaptırmak istiyor ama çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Bu nedenle İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülük ederek, vatandaşlara yardımcı olması gerekiyor. Şanlıurfa’da bin 582 cami varsa, bence Peygamberler şehri için bu sayı yetersiz, çünkü insanlar buraya inanç turizminin merkezi olarak bakıyor” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49