Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Anlamlı Sergi
Şanlıurfa’da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Peygamber Efendimizin izlerini anlatan sergi açıldı.
 
Şanlıurfa Belediyesi sergi Salonu ve Balıklıgöl’de kurulan sergilerle Peygamber Efendimizin izleri, vatandaşlarla buluşturuldu. Semerkand’ın düzenlediği organizasyonla Balıklıgöl’de açılan sergi, sabah saatlerinden itibaren vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşırken, sergi salonunda da sergilenen tablolar, yoğun ilgi gördü. Sabah saatlerinden itibaren ziyaretçilere açılan sergi salonunda ziyaretçilere açılan sergide Peygamber Efendimizin ayak izleri ve daha birçok izi sergilendi. Balıklıgöl’de de kurulan sergide yine aynı şekilde tablolar halinde açılan sergi, vatandaşlar tarafından ziyaret edilirken, serginin kutlu doğum haftası boyunca açık kalacağı bildirildi. Topkapı Sarayı’ndan Şanlıurfa’ya getirilen tablolar, “Peygamber Efendimizin izleri” adı altında ziyaretçilere açıldı. Belediye sergi salonunda ziyaretçilere açılan sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, Peygamber Efendimizden kalan izler karşısında zaman zaman duygulandı. Eşiyle birlikte sergiyi görmeye gelen bir vatandaş, “bu izleri görebilmek için İstanbul’a gitmeyi düşünüyorduk ancak sergi Şanlıurfa’ya getirildi. Bu manzara karşısında duygulanmamak elde değil. Gerçekten çok güzel bir sergi ve peygamberimizin izleridir. Umarım bu sergi uzun süreli olur ve herkesin görme fırsatı olur. Herkesin gelip bu sergiyi görmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Balıklıgöl’de açılan sergi de aynı şekilde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. İl dışından gelen kişiler de sergiyi görme fırsatı buldu. Balıklıgöl yerleşkesinde kurulan serginin daha çok kişiye ulaşacağını söyleyen yetkililer, Balıklıgöl’e gelen ziyaretçiler dolayısıyla daha çok kişiye hitap edeceğini söyleyerek, “burası zaten turizmin kalbi olduğu için, Şanlıurfa’ya gelip de buraya uğramayan kişi olmaz. Bu nedenle burada açılan sergi daha çok kişiye ulaşıyor. Peygamber Efendimizin izleri, hayatı anlatılırken, bunların yanı sıra daha birçok etkinlik düzenlenecek. Tüm halkımızın Kutlu Doğum programına dahil olmasını bekliyoruz” dedi. Naci Çetindağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49