Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da “AK Kadın Seçim Bürosu” dolup taşıyor;
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, seçim çalışmaları kapsamında il genelindeki seçim bürolarını ziyaret ederek orada bulunan partililer ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ziyaret ettiği Haliliye Kadın Seçim Bürosunda da kadınlara AK Parti olarak ve dinimizin gereği olarak çok önem verdiklerini belirterek, kadınların AK Partinin gücü olduğunu söyledi.
Kadınlara karşı ayrımcılık, ırkçılıktan daha tehlikeli
AK Parti iktidarının kadınlara yönelik neler yaptığı konusunda bilgiler veren AK Parti Haliliye Kadın Kolları Başkanı Nahide Felhan, “Kadınlara karşı ayrımcılığın, ırkçılıktan daha tehlikeli bulan bir Genel Başbakanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde öncelikle Aile Mahkemeleri kurulmuştur. Ailenin Korunmasına dair 4320 sayılı kanun daha da etkinleştirilmiştir. CEDAW (Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın tasfiye edilmesine dair sözleşme) İhtiyari Protokolü yürürlüğe girmiştir. Kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi komitesine yazılı yazılı dilekçe vererek şikayette bulunma hakkı tanınmıştır. Kadın-Erkek eşitliği anayasa ve yasalara girmiştir. Toplumsal cinsiyet eşitliği eylem planı hazırlanmıştır. Nüfusu 50 bini aşkın yerlerdeki Belediyelere Sığınma Evi açma zorunluluğu getirilmiştir. Devletin kadın çalışmaları kurumsallaştırılmış, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası yeniden yapılandırılmıştır. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Kadına şiddetin önlenmesi yasalaşmıştır. Bununla ilgili ALO 183 Danışma hattı kurulmuştur. Buda şiddet gören bayanlarımıza yapılan en büyük hizmetler arasında. TBMM'de Töre ve Namus Cinayetlerini Araştırma Komisyonu kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Başbakan bu konuda bir genelge yayınlayarak, tüm kurumları işbirliğine davet etmiştir. Kadının siyasette daha aktif yer alması için sizlerin bizlere güç vermesi, partimize destek sunması ve hep beraber bu parti için attığımız her adımda, her çalışmalarımızda tüm haklarımızı gözeterek yapmanızı ve destek vermenizi bekliyoruz. En önemlisi biz Başkanlarımıza inanıyoruz. Eğer inanmasaydık sabahın 8’inden, 9’undan gecenin 10’una kadar emek vermezdik” dedi.
Felhan, açıklamalarına şöyle devam etti;
“1 Haziran 2005'te Türk Ceza Kanunu değiştirilmiştir ve töre cinayetlerine müebbet hapis cezası getirilmiştir. Anayasada yaptığımız değişiklikle kadın erkek fırsat eşitliği çok güçlü bir zemine kavuşturulmuştur. 12 Eylül 2010 halk oylamasıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık getirilmiştir. Artık bu konu genelgelerde veya yasalarda değil, daha üzerine çıkarak, Anayasal teminat altına alınmıştır. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası ile 350 bini aşkın kızımız okulla buluşturulmuştur. Sosyal yardımlar doğrudan kadınlara yapılmaya başlanmıştır. Meslek Edindirme Kursları, mikro krediler, istihdamda kadınların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, ana-çocuk sağlığı ve nice sosyal politikalar kadınlarımızın imkânına sunulmaktadır. İş kanunundaki değişiklikle kadınlar için eşit işe eşit ücret ilkesi getirilmiş, doğum izni, doğumdan önce ve sonra 8'er olmak üzere 16 haftaya çıkarılmıştır, doğum izinlerine borçlanma imkanı getirilmiştir. 2008'deki teşvik paketiyle kadın istihdamı özendirilmiştir, kadın ve gençlerin sigorta primlerinin devlet tarafından kademeli ödenmesi sağlanmaktadır. Kadın ve aile ile ilgili çalışmaların daha kapsamlı yapılabilmesi için Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuştur. Kadına yönelik diğer bir ayrımcılık olan başörtüsü yasağının önündeki engeller kaldırılmıştır" diye konuştu.
Kadın Kültür Merkezlerinin sayısını mutlaka arttıracağız
Kadınlar için Kadın Kültür Merkezlerinin arttırılacağını söyleyen Celalettin Güvenç, “Kadınlarımız için Kadın Kültür Merkezlerinin sayısını mutlaka arttıracağız. Gençlerimizin iş ve meslek sahibi olması için meslek kurslarımızı mutlaka yaygınlaştıracağız. Gençlerimiz için gençlik Merkezlerimizi ve Spor merkezlerimizi yapacağız. Bu şehrin kronikleşen konut sorununu, trafik sorununu en öncelikli konular olarak ele alıp Allah’ın izniyle çözeceğiz” dedi.
Şanlıurfa’yı cazibe merkezi yapacağız
Şanlıurfa’nın kan davalarıyla, kalabalık sınıflarıyla ve kötü görüntülerle anılmayacağını vurgulayan Celalettin Güvenç, “AK kadrolar hep beraber gönül gönüle çalışarak bu Şanlıurfa’yı tarihte hak ettiği cazibe merkezi lider kent yapacağız. Şanlıurfa bunu hak ediyor. Bu kadim kent, hoş görü kenti ve bu güzel kent hak ediyor artık. 100 yıllık makûs talihi yenmeyi, lider kent olmayı hak ediyor. Tarım arazileriyle, turizm potansiyeliyle ticaret merkezlerinin merkezinde bulunmasıyla bütün diğer özellikleriyle lider kent olmayı hak ediyor” diye konuştu.
Haliliye’de 79 bin kadın seçmen var
AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma da, konuşmasında, Haliliye İlçesinde 79 bin kadın seçmenin bulunduğunu belirterek, “Bu şu anlama geliyor Haliliye’de seçimin nabzı kadınların elinde atacak, seçimin yönünü kadınlarımız belirleyecek. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve Haliliye Belediye Başkan adayımızın kadınlarımızın artık evde oturmasından ziyade, Sosyal hayatın içerisinde yer alması için hakikaten çok önemli ve değerli projeleri mevcut. Kadınlarımız artık çok daha fazla sosyal hayat içerisinde bulunacaklar belediyelerimizle daha etkin olacaklar” dedi.
AK Parti kadına karşı öncelik tanır
AK Parti Haliliye Belediye Başkan Adayı Fevzi Demirkol ise, “Kadına karşı bizim AK Parti olarak teşkilatlarımızda her zaman öncelik tanımışızdır. Diğer partilerde konuşulur ama uygulanmaz. Bu bakımdan kadınlarımız Partimiz ve bizim açımızdan kıymetlidir” dedi.
Konuşmaların ardından Kadınlar yönelik Seçim Bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Seçim Bürosu gezilerek bir süre AK Partiye gönül verenlerle sohbet edildi.  
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49