Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da 603 bin öğrenci okula başladı
Şanlıurfa'da 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yeni hizmete giren İbni Sina İlkokulda düzenlenen törenle başladı.
Şanlıurfa'da  603 bin öğrenci ile 16 bin derslik ile  bugün ders başı yaptı. 3 aylık bir yaz tatilinden sonra ilk ders zili bu sabah çaldı.
Haliliye ilçesi yeni açılışı yapılan İbni Sina İlkokulunda düzenlene törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, ilçe belediye başkanları, şube müdürleri, bürokratlar ile öğrenci ve velileri katıldı.
Tören saygı duruşu ve istiklal marşı başladı, öğrencilerin günün önemi belirten konuşmaları yapıldı.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına ilimizde büyük bir gurur ve mutlulukla başlıyoruz. Bir önceki yıldan daha iyi şartlarla okullarımızı açıyoruz, okul ve derslik sayılarımız artı, bu konuda bizler yardımcı olan başta hükümetiz olmak üzere herkes teşekkür ediyorum" dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Celalettin Güvenç”  B u okulun açılışı çocuklarımız hayırlı olur inşallah Türkiye olarak Şanlıurfa olarak yeni öğretim yılına hazırız daha önceki yıllara göre daha iyiyiz" dedi.
Törende konuşan Vali İzzettin Küçük “ Evlerin en şehrin en büyük neşesi de çocuktur.  artık önümüzdeki yaza kadar sabah ve akşam olmak üzere bütün her yerde heyecan var. 2014-2015 sezonuna milli eğitim olarak çok daha güçlü giriyoruz. 166 tane yeni okul yapıldı, teftiş edildi ve bu ders zili ile beraber hizmete girdi. Daha yapımı devam eden 38 tane okulumuz var. Birkaç ay içinde bitecek. İhalesi yapılacak 55-60 tane okulumuz var. Bu sene sonuna kadar onların da ihalesi bitmiş olacak ve inşaat başlayacak. 45-50 kişilik sınıflar, 30-32 kişilik olacak. Bu, ülkede çok büyük bir başarıdır.”
 Konuşmaların ardından 2014-2015 yılının ilk ders zili çaldı. Heyecanla bekleyen öğrenciler, velileri ile birlikte sınıflarının yolunu tuttu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere 4000 adet çanta ve içersinde kırtasiye seti dağıtımı yapıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49