Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da 5 TL’ye tatil
 Türkiye’nin sıcak illerinden bir olan Şanlıurfa’da hava sıcaklığın 42 derece gösterdiği termometrelerde Antalya tatile gidemeyen dar gelirli vatandaşlar Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Çatak dinlenme tesislerinde 5 liraya tatil yapıyor.

 

Şanlıurfa’da şehir merkezinde 42 dereceyi bulunan sıcaklardan bulanan vatandaşlar Güneydoğu’nun Alanya’sı olarak bilinen Bozova’nın Çatak tesislerine akın ediyor.

Türkiye'nin en büyük baraj göllerinden biri olan Atatürk Barajı kıyısında yer alan Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Çatak dinlenme tesislerine yoğun ilgi var. Havaların ısınmasıyla Çatak ziyaretçi akınına uğruyor. Turistik faaliyetlerin yanı sıra önemli sportif etkinliklere de ev sahipliği yapan Bozova ilçesinde bulunan Şanlıurfa Büyük şehir Belediyesine ait ait Çatak Tesisleri, havaların ısınmasıyla birlikte turizm kentlerine gitme imkanı olmayan Şanlıurfalı vatandaşların yeni adresi oldu.

 

Fırat sahilinde 5 TL tatil

 

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bulunun Atatürk Baraj Göleti kenarındaki Çatak tesislerinde Aileler 5 TL karşılığında tatil yapıyor.  Havaların sıcak olması neden aileler Şanlıurfa merkezden Bozova ilçesinde bulunan Atatürk baraj göl kenarındaki Çatak tesislerinde günü birlik 5 TL tatil etme imkânı buluyorlar.

Atatürk Barajı’nın göleti yerli ve yabancı turistlerden beğeni kazanıyor baraj kenarında güneşlenen gençler,  Şanlıurfa merkez de böyle bir tesisin olmadığını, ayrıca dışarı gidecek paralarının olmadığını belirten gençler serinlemek için buraya geldiklerini  ayrıca batı illerine gidecek kadar maddi durumların elverişli olmadığından 5 TL karşılığında suya girip tatilde yaptıklarının ifade ettiler.

 

Çatak tesislerinde piknik yapan Hüseyin Yetkingöz,” Şehirde böyle tesis yok havaların çok sıcak tatile gidemiyoruz tatil çok pahalı burası hem yakın hem, de ucuz 5 TL karşılığında tatil yapıyoruz çocuklarımızla baraj gölünde yüzüyoruz eşlerimizde burada dinlenme imkanı buluyorlar” diye konuşurken Yusuf Aslanoğlu ise tatile gidecek paramız yok ne yapalım burası da garibanın tatil yeridir göl çok güzel su mükemmel ama bakım yok burası başka yerde olsa cennete çevirilerdi çok güzel bir tatil yeridir şu anda günü birlik tatile gidiyoruz belediye buraya kalıcı bir tesis yapması gerek yanı buraya gelenler gece de kalmalı  göl kanarına kalıcı tesisler yapılmalı burası Antalya’dan daha güzel suyu doğal sahili öyle mükemmel bir yer ama bakan yok” diye konuştu.

 

Bir başka Şanlıurfa Köyünden gelen İhsan Güzel ve eşi Sara Güzel, Buraları çok beğendiklerini belirtirken eşi Sara Güzel, “ Ben Arap kökenliyim yöresel kıyafet ile Antalya sahillerinde gezemem burası’da çok güzel eşim ve çocuklarımla gelip hem tatil yapıyoruz hemde güzel suda yüzme imkanı buluyoruz”dedi.

Taş ailesinden Mahmut Taş ise, Şanlıurfa’da yaklaşık 50 derece sıcaklık var Şanlıurfa merkezde böyle sulu bir yer yok bizde dinlenmek üzere buraya geldik”dedi.

 

Öte yandan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün talimatıyla Bozova Çatak Tesislerinde 36 metre uzunluğunda  13 metre genişliğinde iki  feribot yapılıyor, Feribotlar A ve B tipi olmak üzere dizayn edilecek. A tipi olarak dizayn edilen feribot 50 yolcu ve 15 araç kapasiteli, B tipi dizayn edilen feribot ise 100 yolcu ve 30 araç kapasiteli olacak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49