Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Valiliğin İftarına Binlerce Kişi Katıldı

Şanlıurfa Valiliği tarafından Rabia Meydanında “Hz. Mevlana’da Ramazan” sloganıyla sohbet, iftar ve semazen coşkusunun bir arada yaşandığı iftar programa 10 bin kişi katıldı. Rabia meydanını dolduran binlerce kişi iftar yemeğinin ardından Bursa Karabaş-ı Veli Dergâhı Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’ın doyumsuz sohbeti ve dev bir ekibin sahne aldığı semazen gösterisiyle Şanlıurfalıları büyüledi.

‘Hz. Mevlana’da Ramazan’ programı kapsamında düzenlenen etkinlikte 10 bin kişiye iftar yemeği verildi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı. Vali Tuna, sıraya giren vatandaşlara yemek dağıttı. Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtılar

İftar programında konuşan Şanlıurfa Valisi Azim Güngör Tuna, “Farklı düşünceler ve farklı görüşler birlik ruhu içerisinde demokrasiye sahip çıkmıştır. Oysa güzel dinimizi hain ve çirkin emellerine alet edenler riayi yol edinmişlerdir. 15 Temmuz gecesi sadece milli iradeye kurşunlar sıkılmadı ve sadece meclis bombalanmadı? O gece dini değerlerimiz ayaklar altına alınmıştı. Riyakarlığı bir yaşam biçimi haline getirenlerin maskesi 15 Temmuz’da düşmüştür. İslam gibi adı barış olan güzel dinimiz adına bozgunculuk çıkarmak, terör estirmek, islamifobi gibi karanlık ve kirli planların doğrudan ya da dolaylı olarak hizmetinde olmak demektir. Sınırlarımızın ötesinde yanan acılara duyarsız kalamayız.”

İftar yemeği Bursa Karabaşi Veli Dergahı tasavvuf Vakfı ekibinin semah gösterisi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49