Öne Çıkanlar sergı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa tarihi Paris'te canlandı
Fransa'nın başkenti Paris'te UNESCO binasında gerçekleştirilen Uluslararası Nevruz Resepsiyonuna Şanlıurfa tarihi ve kültürel değerleriyle renk kattı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtma atağı; dünyanın birçok ülkesinin temsilcilerinin ve UNESCO Heyetinin yer aldığı salonda yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyetin yürüttüğü çalışmalarla salondaki konukların büyük ilgisini ve takdirini topladı. Salona gelen konuklara; Şanlıurfa'nın tarihi yerlerinin ve kültürel değerlerinin salonun girişinde banderlarla tanıtımı yapılarak, Büyükşehir Belediyesinin İngilizce olarak hazırlattığı tanıtım broşürleri, Göbeklitepe dergisi ve Tanıtım Kliplerinin yer aldığı CD'ler hediye edildi.
Başkan Güvenç'in seçim vaatleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın Tarihi ve Kültürüyle Dünya Arenasında tanıtımını Fransa'nın Başkenti Paris'te gerçekleştirerek, Şanlıurfa Paris'teki Nevruz Etkinliğine damgasını vurdu .
Nevruz'un UNESCO Kalıcı Kültürel Miraslar listesine girmesiyle gelenekselleşen Nevruz Resepsiyonu Paris'te bulunan UNESCO'nun en büyük kongre salonunda bin 500 kişinin katılımıyla yapıldı.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı(TÜRKSOY)'un organize ettiği Geleneksel Nevruz resepsiyonu; Afganistan, Azerbaycan, Irak, İran, Hindistan, Kazakistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve UNESCO yetkililerinin iştirakiyle verildi.
Nevruz Resepsiyona UNESCO Genel Direktör İrina Bokova, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov açılış konuşmalarıyla başladı. 
Resepsiyonda çeşitli dillerde Nevruz'u kutlayan Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ise yaptığı konuşmada dünyada Nevruz'u kutlayan ve tanıyan ülkelerin toplam nüfusunun Pakistan ve Hindistan'la birlikte iki milyara yaklaştığı hatırlattı.
Botsalı, 2015 yılındaki Nevruz'da; barış, dostluk, diyalog, hoşgörü, birlik ve beraberlik mesajlarının güçlü bir biçimde tekrarlanmasının her zamankinden daha önemli ve elzem olduğunu belirtti. Botsalı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e ve Şanlıurfa heyetine yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ederek, bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.
Nevruz'u kutlayan ülkelerinin zengin kültürlerini ile sergiledikleri yöresel gösterilerle etkinliğe renk kattılar. 
Paris'te düzenlenen etkinlikte Şanlıurfa heyetinde Başkan Celalettin Güvenç'in yanı sıra; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin,  MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin ve MÜSİAD Paris Başkanı Hakan Kalaycı yer aldı. Ayrıca Türkiyenin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Büyükelçi Mithat Rende, Dışişleri Bakanlığı Mali İşler Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Ergin ve Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Vakur Erkul katılım gösterdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49