Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Şubatta 1200 öğretmen atanacak
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim değerlendirme toplantısında Basın ve Köşe yazarlarıyla bir araya geldi. İlci. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat ayında yapılacak 10 bin kadroluk öğretmen atamasında Şanlıurfa’ya 1200 öğretmenin atanacağı bildirildi.
 
Şanlıurfa Öğretmenevinde toplantı salonunda saat 09,00’da Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, birim müdürleri, şube müdürleri, okul yöneticileri,  Şanlıurfa Göreve yapan basın mensupları ve köşe yazarları kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
 
Kahvaltılı toplantı Şanlıurfa’da bir yıl içinde yapılan yatırımlar slayt gösterisi ile tanıtıldı. Ardından bir yılık değerlendirme yapan Şanlıurfa milli eğitim müdürü Metin İlci, Şanlıurfa’ya kontenjan bakımından yüklü bir pay ayrıldığı ifade edildi. Yaklaşık 7 bin öğretmen açığı bulunan Şanlıurfa’ya tam 1200 öğretmen daha atanacak.
 
 Metin İlci ardından icraatlarını anlatmaya başladı. Fiziki mekan sıkıntısı, öğretmen eksikliği, okul dönüşümleriyle ilgili yasa, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan personel koşullarının iyileştirilmesi, imaj iyileştirme, öğrenci sorunları ile ilgili yaptıklarını anlattı.  17 Aralık 2012 tarihi itibariyle Şanlıurfa’da 587 bin öğrenci olduğunu belirten İlci, “ 11 bin 294 derslik mevcuttu. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 48-55 arasıydı. 2013 yılı yatırım programına Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan dersliğin yarısı kadarı daha eklendi. 342 okul yani 5 bin 522 dersliğe tekabül ediyor. Köy okulları için 495 lojman, kırsal kesimden gelen öğrencilerimiz için 30 tane pansiyon programa alınmış. Bu pansiyonların konaklama kapasitesi 6000 kişilik. İnşaat çalışmaları devam ediyor. 27 atölye, 2 çok amaçlı spor salonu yapılıyor. Bütün bunlar birlik ve beraberlikle ortaya çıkmış işlerdir. Bir kez daha emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa milletvekilleri ve eski Şanlıurfa Valimiz Celalettin Güvenç’e teşekkür ederiz” dedi.
 
Şubat ayında yapılacak 10 bin öğretmen atamasında aslan payının yine Şanlıurfa’ya verildiğini belirten İlci Urfa’ya 1200 öğretmen daha atanacağını söyledi. Mevsimlik işçilerle ilgili Akçakale Kaymakamlığı tarafından yürütülen projeye de değinen İlci, “Bu dönemlik bir uygulamaydı, dönem sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm tarım işçilerinin yevmiyesini verecek kadar bütçesi yok. Gönül isterdi ki proje yüzde yüz başarılı olsun ama önemli geri dönüşler oldu. Birçok öğrenci okula başladı” ifadelerini kullandı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49