Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Pamuğunun da Standardı Olacak
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanan pamuk analiz fiyatlarının 6 TL’den 2 TL’ye düşürüldüğünü söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürlüğü, GAP ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın organizasyonuyla düzenlenen; “Pamukta Kirliliğin Önlenmesi Verim ve Kalitelinin Arttırılması” Bilgilendirme toplantısında katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ekonomi Bakanlığı’nın; Ürün Denetmenleri Şanlıurfa Grup Başkanlığı tarafından uygulanan pamuk analiz fiyatlarının 6 TL’den 2 TL’ye düşürüldüğünü söyledi.

Şanlıurfa pamuğunun kalitesinin arttırılması için kirliliğin önüne geçmenin şart olduğunu aktaran Başkan Kaya, bütün sorunların birlik ve beraberlik içerisinde halledilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Pamuğun naylon çuvallara konmaması gerektiğini kaydeden Başkan Kaya, naylon çuvalların pamuk kalitesini düşürdüğünü ve kirlilik nedeniyle pamuk fiyatlarının geçen yol çok dalgalı geçtiğini belirtti.

URFA PAMUĞU’NUN STANDARDININ OLMASI İÇİN SÜREÇ BAŞLATILACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli ise;  sorunların çözümü için ilk olarak çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, pamukta kirliliğin önlenmesi için belirli noktalara denetmen konulacağını söyledi. Çırçır fabrikalarında da denetimin yapılacağını kaydeden Şelli; 21 bin çiftçinin mesajla bilgilendirileceğini belirtti.  Şelli, fiyat farkının ortadan kaldırılması için de Şanlıurfa Pamuğunun bir standardının olması için de süreç başlatacaklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi KOSGEP Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve pamukta kirliliğin önlenmesi noktasında çırçırcıların;  sorun ve önderilerinin dinlendiği toplantıya; Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek,  Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Peltek,  Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, STK temsilcileri ve çok sayıda çırçır fabrikası sahipleri katıldı.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48