Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa otogarında 4 dilde anons yapılıyor
Şanlıurfa şehirler arası otobüs terminalinde belediye tarafından koyulan hoparlörlerden 4 farklı dilde uyarı anonsu yapılıyor.
 
Şanlıurfa’da Suriyeli mültecilerin de yoğunlukta yaşaması ve bölge insanının büyük bir kısmının Türkçe anlamaması sonucu, otogarda Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce anons uygulaması başlatıldı.
 
Her kesim yolcunun rahatlıkla anlayabileceği farklı dildeki anonslar, yolcuların otobüs saatlerini kaçırmamasını sağlıyor, ayrıca hareket saatine yakın yapılan bu anonslar, yolcuların otobüslerini rahatlıkla bulmasını sağlıyor. Daha önceki zamanlarda anlaşmazlık sonucu yolcuların otobüsleri kaçırması ve bu kapsamda otobüs işletmelerinin zor durumda kalması sonucu başlatılan bu uygulama vatandaşlar tarafından da beğeni kazanıyor. Öte yandan Şanlıurfa’nın turistik açısından önemli bir şehir olması dolayısıyla, Şanlıurfa’ya gelen yabancı turistler de İngilizce yapılan uyarılar sonucu otobüslerini rahatlıkla bulma imkanına sahip oluyor. Şehirler arası otobüs terminalinde bu uygulamanın başlatılmasını takdirle karşıladıklarını belirten Salih Öztop adında bir vatandaş, “bu uygulama gerçekten takdir edilecek türden bir uygulamadır. Bu terminal, şehirlerarası faaliyet gösteren bir terminal ve bu uygulamanın devreye girmesi de oldukça güzel. Şanlıurfa, karışık bir memleket; Kürdü, Arabı, İngilizi var. Anonslar sadece Türkçe yapıldığı zaman vatandaşlar bunu anlayamıyorlardı. Çünkü yabancı bir turist Türkçe bilmez, aynı şekilde Türkçe bilmeyen birçok vatandaşımız da var. Şimdi 4 farklı dilde anons yapılıyor ve vatandaşlar, binecekleri otobüsleri rahatlıkla bulma imkanına sahip oluyor” şeklinde konuştu.
 
Dört farklı dilde anons yapılması firma işletmelerini de olumlu etkiliyor çünkü daha önceleri görevliler, yolculara seslenmek zorunda ve yolcuları toplamak zorunda kalıyordu ancak şimdi yapılan anonslarla yolcular, hareket edecekleri otobüsleri kolaylıkla bulabiliyor. Şanlıurfa’nın her geçen gün turizm açısından önemli adımlar kat etmesi sonucu kente yoğun olarak gelen turistler de yapılan İngilizce anonslar sayesinde rahatlıkla otobüslerini bulabiliyor. Firma çalışanlarının daha önce tercüman kullanarak, yolcuları uyarması, uygulamaya konulan bu anonslarla sona erdi. Otobüs işletmeleri de bu uygulamadan memnun olurken, firma yetkilileri de yaptıkları açıklamalarda “daha önceki zamanlarda Kürt, Arap ve İngiliz vatandaşlar yapılan Türkçe anonslardan bir şey anlamıyordu ve hem zaman kaybı hem de yorucu oluyordu ancak şimdi öyle değil. Yapılan anonslarla her dildeki vatandaş, hareket edeceği otobüse rahatlıkla ulaşıyor” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49