Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Organ Nakli, Karaciğer Nakli Yapılabilir Hale Geldi

Şanlıurfa deyince akıllara ilk gelen sağlık sorunu oluyor. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi uzun zamandır yaptığı çalışma sonucunda organ nakli ameliyatı için şehir dışına giden hastaların sesine kulak vererek ameliyatın Urfa’da yapılması için başlattığı çalışmanın meyvesini verdi. Tıp Fakültesi organ naklini Şanlıurfa’da yapmaya başlayarak Urfalı vatandaşların yollara düşmesini engelledi.

Konu ile ilgili Harran Üniversitesindeki hekimlerin bilgilendirilmesi için yapılan toplantıya Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Mehmet Akif Altay, İstanbul Atakent Acıbadem Üniversite Organ Nakil Sorumlusu Profesör Remzi Emiroğlu ve çok sayıda hekim katıldı. Atakent Acıbadem Üniversite Organ Nakil Sorumlusu Profesör Remzi Emiroğlu Şanlıurfa’da verdiği seminer ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimlerini Organ Nakli hakkında bilgilendirdiler.

Şanlıurfa organ nakli, karaciğer nakli yapılabilir hale geldi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Mehmet Akif Altay, “Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi olarak ülkemizdeki en büyük sağlık sorunlarından bir tanesi olan organ yetmezlikleri, özellikle karaciğer yetmezliği konusunda özelikle 2018 yılı içerisinde hocalarımızın katılımıyla birlikte ciddi bir yatırımlar yapmaya başladık. Hocalarımızın bu konu da ilimizde, bölgemizde, ülkemizdeki hastalıklara daha iyi bir hizmet sunabilmeleri, yapılmayan karaciğer nakillerin çevremizde artık yapılması için artık tıpı altyapı tamamladık. Hocalarımızın katılımıyla artık şehrimizde organ nakli, karaciğer nakli olabilir hale geldi. Bugünkü toplantıda birçok hocalarımızla beraber bölgemize ve şehrimiz adına çok değerli bir bilimsel katılımla ilgili bilgilendirme yapılacak. Biz "organlarınızı, hayata bağışlayın" slogan ile yola çıktık. Organ bağışı haftası etkinlikleri içerisinde bulunması gereken bu organlarımızı bağışlayarak birçok insanı kurtarabilirsiniz. Organ naklini bekleyen hastaların nakil dışında bir tedavileri yok.” Dedi.

‘Karaciğer nakline başladık ve başarılı bir şekilde gidecek’

Harran Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Profesörü Mehmet Yılmaz, “Biz Harran üniversitesi Tıp Fakültesinde alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Şanlıurfa’mızın potansiyelli yüksek bir ilimiz idealiyiz inşallah çalışmalar devam edecek. Uzun yıllar Malatya'da çalıştım oradaki deneyimlerim burada da uyguluyorum. Urfalı hemşerilerimiz kendi hastanelerin de karaciğer nakli olmaktadır. Karaciğer nakli motritilsman yapı yaklaşımı gerektiren olay eksiklerimiz, ödemelerimizi tamamladık karaciğer nakline başladık ve başarılı bir şekilde gider diyoruz. Harran üniversitesi tıp fakültesi başhekimi ve Harran üniversitesi rektörü katkılarıyla başarılı bir şekilde devam eder diye temenni ediyoruz. Bundan sonra inşallah Şanlıurfalı hastaların dışarda nakil olmaya, banklarda uyumaya artık gerekmeyecek. Yönetim arkamızda organ nakli gerçekten zor, en karmaşık ameliyatların da birisidir şuana kadar yaptığımız organ nakillerinden anında müdahale ederek yolumuza devam ediyoruz.” Diye konuştu.

‘Organ nakli ile ilgili deneyimlerimizi paylaşmak için burada toplandık’

Ben Profesör Remzi Emiroğlu İstanbul Atakent Acıbadem Üniversite Organ Nakil Sorumlusuyum, “Bugün burada organ nakli ile ilgili deneyimlerimizi paylaşmak için burada toplandık. Tabi organ nakli aslında Türkiye’de organ nakli çok iyi yere geldiğini, çok özveri ile çalıştığını ve bu sayede belki Türkiye’deki en ileri ülkelerinde birisiyiz ve hala çok önemli problemlerimiz var. Özelikle kadavra bulmakta çok zorlanıyoruz ve bu özel günde burada herkese bu programa katıldıkları için teşekkür ediyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49