Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Mardin karayolunda elektrik eylemi
Şanlıurfa Viranşehir-Mardin yolunun 50. kilometresinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşların eylemleri sürüyor. 2 TIR’ın yakıldığı eylemlerde vatandaşlar elektrik kesintileri son bulana kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.
Köylerinde içme suyu dahi kalmadığını belirten eylemciler, elektrik kesintilerini protesto etmek için yolları taşlar, direkler ile kapattı. Yurt dışına yük götüren araç şoförleri de mağdur olduklarını dile getirdi. 2 günden bu yana burada olduklarını, aç ve susuz kaldıklarını belirten şoförler, yetkililerin bir çare bulmasını bekliyor.
Yol eylemlerinde 2 araç tamamen yanmış ve kullanılamaz hale geldi. Diğer yandan araçlardan birinde ise yangın sürüyor. Viranşehir’den Mardin istikametine gitmek isteyen araçlar polisler tarafından Diyarbakır yoluna yönlendiriliyor. Polisler, şoförlerin Diyarbakır yolu üzerinden Mardin istikametine doğru gitmelerini istiyor. Viranşehir-Kızıltepe yolunda yüzlerce araç kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Eylemlerin birkaç gün daha süreceği bilgisi verildi. Araçların Viranşehir-Mardin yolunu kullanmamaları isteniyor. sintileri üzerine tepkilerin sokağa taştığı Mardin'e bir heyet gönderdi.
 
CHP TBMM Grubundan yapılan yazılı açıklamada, "Mardin ili Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde elektrik dağıtımı yapan DEDAŞ'ın tüm abonelerinin 5 günden bu yana elektriklerini kesmesi tarımsal ürünlerin kurumasına neden olmuş, elektrikle çalışan her türlü cihazlar bozulmuş, iklimlendirme ve aydınlatma tamamen devre dışı kalmış, hayvanlar telef olmuş ve bunların sonucunda yöre halkı ayaklanmıştır" denilerek şöyle devam edildi:
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49