Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa KCK Davasında Karar
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, 3 tutuklu sanık ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan BDP Şanlıurfa Milletvekili Ayhan ile tutuksuz yargılanan 24 sanık mazeret bildirerek katılmadı.
 
Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak savunma yapmaları için söz verdi. Duruşmaya tercüman olarak atanan bir kişi kimlik tespitinin ardından yemin ettirildi.
 
Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, verdiği kısa aradan sonra kararını açıkladı.
 
Mahkeme, dosyada tutuksuz yargılanan 19 sanık için 6 yıl 3'er ay, tutuklu sanıklardan Azize Yağız, Adile Fidan ve Mikail Gözek'e ise 10'ar yıl hapis cezası verdi.
 
Tutuksuz yargılanan 4 sanık hakkında beraat kararı verilirken, duruşmaya raporlu olduğu gerekçesiyle katılmayan BDP Şanlıurfa Milletvekili Ayhan ile sanıklardan Mahmut Çelik ile ilgili karar bir sonraki duruşmaya bırakıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49