Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa, Kavşaklarına Ceylan Heykelleri
Şanlıurfa Belediyesi tarafından devam eden altyapı ve refüj yenileme çalışmalarında kentin sembolleri kavşaklara yansıdı. Daha önce Karaköprü Kavşağı'na yöreye özgü acı biber 'İsot' heykelinin diken Şanlıurfa Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü son günlerde de Şanlıurfa- Mardin Karayolu üzerinde bulunan 2 kavşağa Şanlıurfa'nın ünlü Arap Atı ile iki kınalı keklik heykelini dikti. Güvercin heykelini de İpekyol şehitlik kavşağına diken Şanlıurfa Belediyesi bugün de Uçaksavar Kavşağına ceylan heykellerini yerleştirdi. Türkülere konu olan ve nesli tükenmekle karşı karşıya olan ceylanların heykelini gören vatandaşlar sembolleri çok beğendi. Üç ceylan heykelinin Uçaksavar kavşağına konulması kavşağı renk kattı.
Kavşaklara kentin zengin kültürünü simgeleyen heykellerin dikilmesiyle ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu kavşaklardan geçenlere kültürel zenginliklerini hatırlatmak istediklerini söyledi.
Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba şöyle konuştu: "Bu kavşaklara dikilen heykeller bizim zenginliğimizdir. Arap Atı'nın anavatanı esasında Şanlıurfa'dır. Arap atı Urfa'da yetişiyor. Çok sayıdaki yetiştiricilerimiz, bu atlarla hep yarışlara katılıyor. Bu yarışlarda Urfa atları çok başarı elde ediyor. Yine isot, çiğköfte deyince ilk akla gelen şehir Şanlıurfa'dır. Onun için bir Karaköprü'ye isot heykeli diktik. Yine kekliğin anavatanlarından birisi de Şanlıurfa'dır. Ceylanlarımız zaten Türkülerimize konu olmuştur. Ceylan heykellerini de  Uçaksavar kavşağına diktik. Dünyada ender bulunan kelaynak kuşu var onunda heykelli yapacağız. Yine çalışmalarımız arasında dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe heykelini yapacağız. Tarımda en önemli şehirlerarasında yer alan kentimizi simgeleyen bir diğer ürün buğday başağı var. Bunlar bizim Urfa'mızın zenginlikleridir. Yeni açtığımız bu kavşaklar bu kültürel zenginlimizin sembolleri olan heykelini dikerek, bu zenginliklerimizi vatandaşlara hatırlatmak istiyoruz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49