Öne Çıkanlar restore mıllı bırlık ve kardeslık sanlıuırfaspor buyuksehır harran

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa İnanç Turizm Merkezi
Şanlıurfa’da Gerçekleştirilen Siyasi İşler Başkanlığı'nın 8.toplantısına katılan  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış "Çözüm süreci aslında anayasamızın eşitlik maddesinin yürürlüğe girmesidir." dedi.
 
 
AK Parti 8.Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, toplantı arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen GAP Gençlik Derneği Programı'na katıldı. Bağış burada hükümetin icraatlarını anlattı,
 
Barışın asıl nüvelerinin Anadolu'dan çıktığını, Şanlıurfa'nın da inanç, kültür, medeniyet ve barış merkezi olduğunu aktaran Bağış, şunları kaydetti:
 
"Ülkemizin şu anda içerisinden geçtiği hassas ve son derece elzem çözüm sürecinin de kodları Urfa'nın tarihinde yatmaktadır. Sizler Urfa'da nasıl Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile bir arada yaşayabiliyorsanız ve hiçbir şekilde aranıza bir fitnenin girmesine müsaade etmiyorsanız bunu Türkiye'nin geneline yaymak inşallah hep birlikte gerçekleştirebileceğimiz bir olgu olacaktır. Urfa asırlar boyu insanlığa yaydığı sevgi ve barış tohumlarıyla Avrupa kültürüyle de özümsenmiş ve onunla da bütünleşmiş bir şehrimizdir."
 
AB'de 3 yılın ardından ilk defa bölgesel politikalar faslının açıldığını dile getiren Bağış, bunun AB'nin Türkiye'de yürüyen süreci tasdik etmesi anlamına geldiğini söyledi. Bağış, çözüm sürecinde geçerken atılan bu adımın çok önemli olduğunu kaydetti.
 
Bağış, "Bu kapsamda Türkiye'nin kendi farklı coğrafi bölgeleri arasındaki gelir farklılıkların, gelir dağılımı arasındaki adaletsizliğin kapatılması yönünde irade koyması anlamına gelmektedir. Yani Türkiye'deki eşitlik AB tarafından da tasdik edilmesi anlamına gelmekte." şeklinde konuştu.
Anayasada var olan birçok hakkın uygulanamadığını dile getiren Bakan Bağış, "Çözüm süreci aslında anayasamızın eşitlik maddesinin yürürlüğe geçmesidir. Anayasada ülkedeki her vatandaşın eşit olduğu yönünde yasa var ancak ayrımcılık yapan bir devlet vardı. Bu ülkenin Ermenileri kendi mabetlerinde dua edemediler, bu ülkenin Roman vatandaşları hiçbir zaman kendilerini ülkenin bir parçası hissedemediler." diye konuştu.
 
Bağış, ülkenin geldiği durumu şu şekilde özetledi: "Bu ülkede cumhurbaşkanlarının bile Kürt olduğunu söyleyemediği bir ülke iken bugün devletin televizyonunda 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor. Bugün mahkumlar ziyaretine gelen anneleri, akrabaları ile anadillerinde konuşabiliyorlar. Siyasiler istediği dilde siyasi propaganda yapabiliyorlar." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49