Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa ilk gün yoğunluğu

Milyonlarca öğrenci bugün yüz yüze eğitim sürecine başladı. Şanlıurfa’da 2,3,4,8 ve 12. Sınıfların eğitime başladığı okullarda veliler yoğunluk oluşturdu.

Covid19 salgını sonrasında Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı önerileri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla Türkiye'de yüzyüze eğitim başlıyor. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Şanlıurfa'da okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıflar 21 Eylül’de ders başı yapmışlardı. Bugün de liselerin hazırlık ve 12. sınıfları, ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokullarımızın 8. sınıfları ile okul öncesi ve ilkokullarımızın tüm sınıflarında yüzyüze eğitim-öğretime başladı.

URFA'DA 350 BİN ÖĞRENCİ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLADI

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, yüz yüze eğitim için ikinci adım atıldı. İlk olarak okul öncesi ve 1. Sınıflar için başlayan eğitim bu hafta da 2,3,4,8 ve 12. Sınıflar olmak üzere 350 bin öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Şanlıurfa’da da yüz yüz eğitime başlayan çocuklar sabahın erken saatlerinde yola koyuldular. İlkokul öğrencileri velileri ile okula gelirken kapı önlerinde yoğunluk oluştu. Haliliye İlçesinde bulunan Cengiz Topel okuluna giden öğrencilerin velileri kapı önlerinde sosyal mesafeye dikkat etmeyince okul idarecileri tarafından uyarıldı.

İLK GÜN VELİLER HEYECANLANDI

İdareciler tarafından veli ve öğrencilere sık sık sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılar yapıldı. Okul girişlerinde tek tek alınan çocukların ateşleri ölçülerek sınıflara alındı. Yüz yüze eğitimin ilk günü için heyecanlı olan çocukların okullarını özledikleri gözden kaçmadı.

İsteğe bağlı okula başlayan öğrencilerin yanında, çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin ise uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerinin eğitimini sürdürebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49