Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa İlçe Belediyelerinde İhale Süreci Nasıl İşliyor!!!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kapsamına girmeden önce Belediyelerde vatandaşların bilgisine sunulup belediyenin internet sitesinde yayınlanan tüm ihale süreçlerinin artık halktan gizli yapılması dikkat çekiyor.
Özellikle yeni dönemle birlikte yapılan ihalelerden hiç kimsenin haberinin olmaması vatandaşların kafasında soru işaretleri bırakmaya başladı. Vatandaşların en çok merak ettiği ihale aşamalarının gizli tutulması karşısında tepki gösteren vatandaşlar, “bizim vergilerimiz nereye gidiyor nerelerde harcanıyor? Tüm ihalelerin normal şartlarda basın yayın yoluyla da vatandaşa bilgi geçilerek hangi kuruluşun veya şirketin bünyesinde yaptırılacağı halka açıklanırdı. Son zamanlarda ilçe belediyelerindeki ihale süreçlerinin işleyişindeki sıkıntılar tarafımıza iletilmiştir. Şanlıurfa şirketlerinin ihale süreçlerinde pasife edilerek daha çok şehir dışından gelen firmaların Şanlıurfa’daki ihaleleri aldığı tarafımıza iletilmiştir. Şanlıurfa olarak bu düşünceden vazgeçmeliyiz. İhale süreçlerinde özellikle son zamanlarda Haliliye Belediyesinin açmış olduğu Kent Temizliği işinin ihale sürecinin defalarca iptal edilmesi akıllarda soru işareti bırakmaktadır” dedi.
İhalelerin sürekli yapılıp, yeni baştan iptal edilmesine de tepki gösteren vatandaşlar, “İhaleler neden iptal ediliyor ve burada ne amaçlanıyor. Eğer bir şirket ihaleyi almışsa bunun iptal edilmesindeki nedenler ve ihale sürecindeki bilgilerin vatandaşla neden paylaşılmadığını merak ediyor ve soruyoruz. Temizlik şirketinde çalışan personellerin kıdem tazminatlarının ödenip ödenmediği ve sürekli olarak 3 ayda bir çıkışı verilen bu çalışan emekçilerin bu haklarının nasıl ödeneceğini merak ediyoruz. Sürekli işlerinden atılma korkusu ile yaşayan bu gariban çalışanların her ihale döneminde işten çıkarılma korkusu yaşadığı bu yüzden kendilerini işe veremediklerini görüyoruz” diye konuştu.
İhalelerin yapılamaması nedeniyle temizlik sorunlarının baş gösterdiğini söyleyen vatandaşlar, Şanlıurfa’nın giderek kirli bir şehir olma yolunda ilerlediğini belirtti.
Öte yandan temizlik işçilerinin hakkının da savunulması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Her vatandaş evinin önünü temizleyen temizlik işçisine sorsun haklarınızı alıyor musunuz, tazminatlarınız ödeniyor mu.Unutmayalım bu insanlar dünyada yapılabilecek en zor işlerden birini yapıyorlar. Sürekli giriş çıkış yapılmaları nedeniyle Tazminatlarının bu çalışanlara ödenip ödenmediğini merak ediyoruz. Ayrıca bize göre çalışanın tazminatını ödemeyen şirketlerin ihaleye alınmaması gerekiyor. Eğer Haliliye Belediyesi ihale süreçlerinde bu yolu desteklerse o zaman kendilerini haklı buluruz. Ancak ihaleyi Tazminatları ödemeyen bir firmaya verirlerse bunun her zaman karşısında olacağımızı ve bu konunun takipçisi olacağımızı bilmelerini isteriz. Bu insanlarla ilgilenelim ihalelerde oluşan olumsuzluklardan bu çalışan personelin hakkının yenilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca daha önce Fakıbaba döneminde Şanlıurfa temizlik açısından birçok ili geride bırakmıştı. Son zamanlarda Temizlikte çok büyük aksamalar var. Sürekli ihale iptal edileceğine bu işi en sağlam nasıl yapılacağının düşünülmesi gerektiği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49