Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa her yıl aynı manzara

Hasat sonrası Şanlıurfa'nın bir çok köylerinde tarlada kalan anızlar, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce yakılıyor ekin saplarının neden olduğu yangın, kısa sürede geniş bir alanı kaplarken, anız yangının yaşandığı tarlalarda bulunan Canlı hayvanlar ve elektrik direği yanarak hasar görüyor

Son bir kaç gündür şehrin neredeyse her noktasında yaşanan anız yangınlarından yayılan duman Şanlıurfa'nın bir çok bölgesinde görüldü. Her yıl uyarılmalarına rağmen çiftçiler, ikinci ürünü ekmek için tarlayı sürmek yerine anız yakmayı tercih ediyor. Gece yakılan ve görenlerin paniğe kapılmasına neden olan anız yangınları, itfaiye tarafından söndürülüyor.

Anız yangınlarını önlemek mümkün olmuyor. Şanlıurfa'da hemen hemen her tarla bilinçli veya bilinçsiz bir biçimde yakılmaya devam ediliyor. Yakılan tarlalarda yananlar sadece otlar değil, otların arasında kalan birçok hayvan da yanarak yok oluyor.

Uzmanlar anız yangınlarının doğa için bir felaket olduğunu, bitki örtüsü ve toprağın verimini öldürdüğünü belirtmelerine, yasal olarak anız yakmanın suç olduğunu belirten güvenlik güçlerine rağmen anız yangınları yer yer devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49