Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

'Şanlıurfa hatırası' ilgi görüyor

Şanlıurfa'da, bakırdan yapılan ve üzerinde "Şanlıurfa Hatırası" yazan bakır işlemler, ilgi görüyor.

El işlemesi bakır kahve fincanları hem yerli hem de yabancılar açısından olarak yoğun ilgi görüyor. Günübirlik de olsa Urfa’ya gelen misafirlerin Urfa’ya ilişkin olarak götürdükleri hediyelik eşyalar arasında bakır işlemeler önemli bir yer tutuyor.

Geçmiş dönemlerin en önemli mesleklerinin hayatta tutulmaya çalışıldığı Haşimiye meydanındaki tarihi han, kente gelen turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bastonculuk, bakırcılık, demir işletmeciliği ve daha birçok geçmiş dönemlere ait mesleklerin sürdürüldüğü han, gün içerisinde yüzlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. En çok da bakır işletmelerinin ilgi gördüğü handa, bakır hediyelikler turistlerin ilgisini çekiyor.

Haşimiye'de bulunan Bakır esnafı, “Bakırdan hediyelik eşya yapıyoruz, bu eşyaların arasında saat, tabak ve daha birçok malzeme bulunuyor. Buraya gelen turistler sadece bakır işletmesi yapan dükkanlara değil, tüm hana uğruyorlar. Burada sürdürülen meslekler turistlerin ilgisini çekiyor. Bizim de ürettiğimiz ürünlerden en çok hediyelik eşyaları satılıyor. Bakır işlemeleri sayesinde de büyük ilgi görüyor. Tabi sadece bakırcılar değil, diğer meslek branşları da bu anlamda turistlerin dikkatini çekiyor ancak, Türkiye’nin birçok kentinde bulunmayan bu bakır malzemeler normal olarak ilgi görüyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48